Larissa Sjarbaini og Erik Ødegaard i TechTorget gleder seg til å gi advokater oversikt over hva som finnes av tilgjengelig teknologi. Foto: Thea N. Dahl
Larissa Sjarbaini og Erik Ødegaard i TechTorget gleder seg til å gi advokater oversikt over hva som finnes av tilgjengelig teknologi. Foto: Thea N. Dahl

IT-bransjen vil vise seg frem for små og mellomstore advokatfirmaer

Onsdag 6. november inviteres advokater til å møte IT-firmaer som tilbyr løsninger for advokatbransjen på et tekno-torg i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Initiativtagere og arrangører er Erik Ødegaard, tidligere administrerende direktør i Føyen Torkildsen, og Peter van Dam, sjef for digitalisering (CDO) i Simonsen Vogt Wiig. TechTorget, som arrangementet kalles, er et samarbeid med Advokatforeningen, og er gratis for medlemmer og deres ansatte.

Peter van Dam er Chief Digital Officer i Simonsen Vogt Wiig.
Peter van Dam er Chief Digital Officer i Simonsen Vogt Wiig.

Ødegaard og van Dam har lenge sett et behov for å samle tilbydere av smarte og praktiske IT-løsninger for advokatbransjen på ett sted.

-Antall løsninger som advokatfirmaer, internadvokater og andre jurister må bruke øker, og de må gjerne velge mellom såkalte «flere-løsninger-i-ett-plattformer», eller «best-of-breed». Et godt samspill mellom leverandør av ulike løsninger er derfor viktig, sier Peter van Dam.

Fra programmet:

  • Forstå hvordan IT-løsninger kan lette din hverdag som advokat eller administrativt ansatt.
  • Tre gode foredragsholdere gjør opp status og ser på fremtiden for jus og IT.
  • Treff dine kolleger for å dele utfordringer og behov, innsikt og erfaringer.
  • Opplev programvare og løsninger i relevante situasjoner.
  • Delta i workshops og i spissede presentasjoner.
  • Knytt kontakt med kompetansepersoner som du kan ha nytte av senere.
  • Treff IT-konsulenter som kan hjelpe ditt firma.
  • Finn IT-løsninger som kan gi bedre inntjening for ditt advokatfirma.

Kilde: TechTorget / Advokatforeningen

– Særlig for små og mellomstore firmaer kan det være vanskelig å få oversikt over hvilke produkter som finnes, og hvem som leverer dem. Vi har derfor invitert over førti firmaer til å vise seg frem på TechTorget, slik at advokatene enkelt kan lære om hvilke muligheter som finnes, og hvem som leverer de ulike løsningene, sier Erik Ødegård.

Arbeidsflyt

Systemer for å registrere arbeidstid, for målrettet markedsføring, for risikostyring, fakturering, økonomistyring og håndtering av hvitvasking er eksempler på løsninger som vil bli vist frem.

– Vi ønsker å organisere utstillingen som en slags work flow, altså at utstillerne kommer i den samme rekkefølgen som arbeidet, forteller Ødegaard.

Noen helt ferske oppstartsbedrifter, men flest veletablerte firmaer er invitert til å vise seg frem.

Slå av en prat

Ødegaard er sikker på at IT-samlingen vil ha mye av interesse for de aller fleste advokater, og også for administrativt ansatte i advokatfirmaene.

– På TechTorget vil advokatene få mulighet til å snakke direkte med leverandørene, og kan for eksempel få informasjon om hvilke muligheter for tilpasning som finnes. Alle utstillere vil stå i et fellesområde og presentere sine produkter, mens noen også vil presentere seg mer grundig i egne møterom, sier Ødegaard.

Arbeidet med utstillingen har pågått siden i fjor høst, og er blitt svært godt mottatt av leverandørene, forteller han.

Han understreker at TechTorget ikke er et såkalt future law-tech-arrangement, men en utstilling av allerede eksisterende og nyttige teknologiske produkter.

- For å være forberedt på en law-tech fremtid, bør man ha en solid, moderne og fleksibel plattform, sier van Dam.

TechTorget arrangeres i Gyldendalhuset på Sehesteds plass i Oslo onsdag 6. november fra klokken 15 til 19.

Over to hundre advokater har allerede meldt seg på arrangementet, opplyser Advokatforeningen.

Les mer om arrangementet og meld deg på her.