Larissa Sjarbaini og Erik Ødegaard i TechTorget gleder seg til å gi advokater oversikt over hva som finnes av tilgjengelig teknologi. Foto: Thea N. Dahl

IT-bransjen vil vise seg frem for små og mellomstore advokatfirmaer

Onsdag 6. november inviteres advokater til å møte IT-firmaer som tilbyr løsninger for advokatbransjen på et tekno-torg i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Initiativtagere og arrangører er Erik Ødegaard, tidligere administrerende direktør i Føyen Torkildsen, og Peter van Dam, sjef for digitalisering (CDO) i Simonsen Vogt Wiig. TechTorget, som arrangementet kalles, er et samarbeid med Advokatforeningen, og er gratis for medlemmer og deres ansatte.

Peter van Dam er Chief Digital Officer i Simonsen Vogt Wiig.

Ødegaard og van Dam har lenge sett et behov for å samle tilbydere av smarte og praktiske IT-løsninger for advokatbransjen på ett sted.

-Antall løsninger som advokatfirmaer, internadvokater og andre jurister må bruke øker, og de må gjerne velge mellom såkalte «flere-løsninger-i-ett-plattformer», eller «best-of-breed». Et godt samspill mellom leverandør av ulike løsninger er derfor viktig, sier Peter van Dam.

Fra programmet:

  • Forstå hvordan IT-løsninger kan lette din hverdag som advokat eller administrativt ansatt.
  • Tre gode foredragsholdere gjør opp status og ser på fremtiden for jus og IT.
  • Treff dine kolleger for å dele utfordringer og behov, innsikt og erfaringer.
  • Opplev programvare og løsninger i relevante situasjoner.
  • Delta i workshops og i spissede presentasjoner.
  • Knytt kontakt med kompetansepersoner som du kan ha nytte av senere.
  • Treff IT-konsulenter som kan hjelpe ditt firma.
  • Finn IT-løsninger som kan gi bedre inntjening for ditt advokatfirma.

Kilde: TechTorget / Advokatforeningen

– Særlig for små og mellomstore firmaer kan det være vanskelig å få oversikt over hvilke produkter som finnes, og hvem som leverer dem. Vi har derfor invitert over førti firmaer til å vise seg frem på TechTorget, slik at advokatene enkelt kan lære om hvilke muligheter som finnes, og hvem som leverer de ulike løsningene, sier Erik Ødegård.

Arbeidsflyt

Systemer for å registrere arbeidstid, for målrettet markedsføring, for risikostyring, fakturering, økonomistyring og håndtering av hvitvasking er eksempler på løsninger som vil bli vist frem.

– Vi ønsker å organisere utstillingen som en slags work flow, altså at utstillerne kommer i den samme rekkefølgen som arbeidet, forteller Ødegaard.

Noen helt ferske oppstartsbedrifter, men flest veletablerte firmaer er invitert til å vise seg frem.

Slå av en prat

Ødegaard er sikker på at IT-samlingen vil ha mye av interesse for de aller fleste advokater, og også for administrativt ansatte i advokatfirmaene.

– På TechTorget vil advokatene få mulighet til å snakke direkte med leverandørene, og kan for eksempel få informasjon om hvilke muligheter for tilpasning som finnes. Alle utstillere vil stå i et fellesområde og presentere sine produkter, mens noen også vil presentere seg mer grundig i egne møterom, sier Ødegaard.

Arbeidet med utstillingen har pågått siden i fjor høst, og er blitt svært godt mottatt av leverandørene, forteller han.

Han understreker at TechTorget ikke er et såkalt future law-tech-arrangement, men en utstilling av allerede eksisterende og nyttige teknologiske produkter.

- For å være forberedt på en law-tech fremtid, bør man ha en solid, moderne og fleksibel plattform, sier van Dam.

TechTorget arrangeres i Gyldendalhuset på Sehesteds plass i Oslo onsdag 6. november fra klokken 15 til 19.

Over to hundre advokater har allerede meldt seg på arrangementet, opplyser Advokatforeningen.

Les mer om arrangementet og meld deg på her.

Powered by Labrador CMS