Se bildene fra Oslo legal hackathon!

Team e-legal lagde en app for elektrojuss. Her fra scenen da seieren var et faktum. Foto: Bjørnar Grimstad
Team juss.ai utviklet et program for å forenkle kildesøk for advokater og jurister, og vant dermed kategorien for effektivisering av advokatbransjen. Foto: Bjørnar Grimstad
Team e-legal lagde en app for elektrojuss. Her fra scenen da seieren var et faktum. Foto: Bjørnar Grimstad
Styringsgruppa som har arrangert Oslo Legal Hackathon. Bak fra venstre: Haakon Føyen, Julie Eldøy, Beate Martine Kalvøy, Merete Nygaard, Rikke Øksnes, Helle Hatten og Karen Lyche Oppegaard. Foran fra venstre: Henrik Fagerholt, Kristian Skeie, Joachim Edin, Christopher Helgeby, Tobias Mahler, Vegard Fløtre, Dan Sørensen og Arne Slaatta. Foto: Bjørnar Grimstad.
Årets jury bestod av Christan Printzell Halvorsen fra Cxense, Domstoladministrasjonens Ingrid Olsen, Runar Lie fra UiO, Malcolm Langford fra UiO, Hege Yli Melhus Ask fra NHST Group, Anne-Berit Østby Urke fra Innovasjon Norge og Nordesas Leif Raanes. Foto: Bjørnar Grimstad
Juryformann Malcolm Langford er professor ved Institutt for offentlig rett (UiO). Foto: Bjørnar Grimstad
Initiativtaker bak Oslo legal hackathon og gründer av Lawbotics, Merete Nygaard. Foto: Bjørnar Grimstad

Disse vant Oslo legal hackathon

Fra 30 lag totalt til åtte i hovedfinalen. Til slutt var det en app for elektrojuss og en ny søkemotor for juridiske kilder som dro seieren i havn.

Publisert Sist oppdatert

Etter 24 timer med intens hacking under Oslo legal hackathon var det 20 lag som stod igjen til slutt, og etter to delfinaler med ti team i hver, gikk åtte lag videre til hovedfinalen.

Løsningene ble delt inn i to hovedtemaer; enklere tilgang til juss og effektivisering av advokatbransjen. I hver av disse ble det kåret en vinner som vant en «mini-accelerator» med Katapult Accelarator, som gir dem et skreddersydd mentoropplegg for å hjelpe til å konseptualisere løsningen.

- Jeg er imponert over begge vinnerlagene, og spent på om og hvordan de tar konseptene videre. Nivået på deltakernes presentasjoner i år var jevnt over veldig høyt, og gjorde jobben til juryen ekstremt vanskelig, så jeg blir ikke overrasket om det er flere av teamene som går videre med sine ideer, sier initiativtaker og Lawbotics-gründer, Merete Nygaard

App for elektro-juss

Vinneren av beste løsning for enklere tilgang til juss var team e-legal. De har utviklet en app som skal gi elektrikere enklere tilgang til svar på aktuelle juridiske problemstillinger i deres virke.

Alle på team e-legal var jurister eller advokater, bortsett fra en som er HR-konsulent i Selmer, og består av Ingrid Abildgaard, Nichlas Ødegaard Gundelach, Bård Bergersen, Hans Jørgen Bender og Kine Brekke.

Ingen av deltakerne hadde teknisk bakgrunn, men fikk hjelp av Microsoft-mentor Christopher Frenning til å komme i gang, og gjorde så å si alt det tekniske selv - inkludert å lære opp en chatbot.

Ny søkemotor for advokater

Vinner av beste løsning effektivisering av advokatbransjen, var team juss.ai. Det består av Ronja Omar, Haavard Ostermann, Kemal, Kent Erik Banken, Solveig Bjørkholt, Alex Moltzau, Vincent Olislagers, Jari Bakken, Nikolai Røed Kristiansen og Arne Hassel, som sammen utgjør en SSB-analytiker, en økonomistudent, en teknologistudent, tre utviklere og to advokater.

Laget utviklet en søkemotor for jurister og advokater, som skal gjøre det enklere å finne de mest relevante kildene til den enkelte sak.

- Innsatsen og lagånden som er nedlagt av deltakerne, mentorer, samarbeidspartnere og alle de frivillige som har bidratt til dette arrangementet er intet mindre enn imponerende, og gjør at jeg allerede gleder meg til å gjøre dette igjen til neste år, sier Merete Nygaard.

Powered by Labrador CMS