Oslo legal hackathon startet med en innføring i grunnleggende hacking og teknologi.

Nå har hackingen startet!

FOR ANDRE GANG GÅR OSLO LEGAL HACKATHON AV STABELEN: Akkurat nå sitter om lag 180 deltakere og utvikler nye teknologiske løsninger for effektivisering og tilgjengjengeliggjøring av jussen.

Publisert

Over 24 timer, mellom 20.-21. september, arrangeres Oslo Legal Hackathon for andre gang i hovedstaden.

Hackathon har som mål å kombinere jus, teknologi og design for å skape nye, innovative løsninger som gagner både samfunnet og næringslivet, enten ved å gjøre advokatbransjen mer effektiv, eller jussen mer tilgjengelig for folk flest.

Blant de 180 påmeldte til selve hackingen, er omtrent en tredel jurister og advokater, en tredel studenter og en tredel har tech-bakgrunn. Til sammen utgjør de rundt 30 lag, og til slutt presenteres løsningene for en jury som kårer de beste bidragene.

- Viktig at advokatene bidrar til tverrfaglig innovasjon

Hver av de 30 lagene har hver sin dedikerte mentor. En av dem er Wiersholm-partner Rune Opdahl. Han er klar for et døgn med utvikling av legal tech.

- Jeg gleder meg ordentlig. Jeg tror det blir hektisk og nytt for veldig mange. Jeg har veldig sansen for det tverrfaglige, at folk fra advokatsiden og teknologisiden møtes for å skape noe nytt. Jeg er veldig spent på hva som kommer ut av det.

Det er første gang Opdahl deltar på hackathon, og han tror selv at han har litt å bidra med.

Wiersholm-partner Rune Opdahl tror selv han kan lære mye av et døgn på Oslo legal hackathon.

- For det første har vi som advokater opplevelser og erfaringer fra brukersiden. Et av kriteriene er hvorvidt en løsning er egnet for brukeren, og her kan vi nok komme med en del innspill. Det andre er at jeg som partner i et advokatfirma er vant til å lede team, så jeg tror jeg kan bidra til at teamet jobber godt sammen og har progresjon.

Wiersholm er en av hackathons 26 samarbeidspartnere.

– Det er viktig at vi som et av de fremste advokatfirmaene støtter og bidrar i den tverrfaglige innovasjonen som skjer på legal tech-området. Det er i bransjens fellesinteresse å utvikle gode løsninger som gjør jussen mer tilgjengelig og forenkler hverdagen for advokater og klienter, sier Opdahl til Advokatbladet.

– Vår erfaring er at juridisk spisskompetanse i samspill med teknologi gir merverdi for klientene. Når folk fra ulike fag setter seg sammen, kan det skje mye spennende som bringer bransjen fremover. Det ønsker vi å være en katalysator for.

- Morsommere i år

Merete Nygaard tror årets legal hackathon blir enda bedre enn i fjor.

Lawbotics-gründer og tidligere forretningsadvokat Merete Nygaard er initiativtaker bak arrangementet. I år som i fjor håper hun at det vil oppstå magi på hackathon.

- Det er flere påmeldte i år og bedre fordeling av kompetanse for teamene. Jeg tror det gjør arbeidet mye morsommere. Jeg regner med at vi ser enda litt flere prototyper som faktisk funker når lagene skal presentere sine løsninger i morgen, sier hun til Advokatbladet.

I tillegg til tolv av de største advokatfirmaene i Norge, er Advokatforeningen og Juristenes utdanningssenter (JUS) to av hackathons 26 samarbeidspartnere. Høsten 2018, da arrangementet ble arrangert i Norge for første gang, ble hackathon en suksess med om lag 140 deltagere.

Powered by Labrador CMS