Tallene for juni viser en nedgang for de fleste former for straffegjennomføring i samfunnet sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Nøkkeltall fra kriminalomsorgen for juni

Soningskøen er relativt lav og fotlenke var den mest iverksatte formen for straffegjennomføring i samfunnet, viser tall fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) for juni-måned.

Publisert

Soningskø

I begynnelsen av juni var soningskøen på 325 ubetingede dommer. Av disse avventer 22 dommer soning med fotlenke. Måneden før var soningskøken noe høyere, med 360 ubetingede dommer.

Straffegjennomføring i samfunnet

Tallene for juni viser en nedgang for de fleste former for straffegjennomføring i samfunnet sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

Samfunnsstraff viser en nedgang på 51 prosent, mens bøtetjeneste synker med 41 prosent.

Den eneste formen for straffegjennomføring i samfunnet som øker sammenlignet med 2021, er prøveløslatelse med møteplikt. Økningen er på 13 prosent.

I juni ble det iverksatt 536 gjennomføringer av straff i samfunnet, noe som er en nedgang på 27 prosent sammenlignet med i juni 2021, der 736 gjennomføringer ble iverksatt. Av de 546 gjennomførte straffene var fotlenke den mest iverksatte formen, med 271 iverksettelser, etterfulgt av samfunnsstraff med 100 iverksettelser.

Straffegjennomføring i fengsel

Ved inngangen til juli var belegget i fengsel på 84,2 prosent med totalt 3045 innsatte. Av de 3045 innsatte satt 20 prosent i varetekt, 25 prosent var utenlandske statsborgere, og 5,2 prosent var kvinnelige innsatte. Antall forvaringsdømte var 150 menn, hvorav 8 kvinner. Det var totalt 4 innsatte, som alle sitter i varetekt, under 18 år.

Soningsoverføring

I juni ble det effektuert 4 soningsoverføringer til utlandet. Totalt er det effektuert 11 soningsoverføringer i 2022. Dette er 3 flere enn på samme tid i fjor.

Les hele pressemeldingen fra kriminalomsorgen her

Powered by Labrador CMS