Partner Per M. Ristvedt i Schjødt
Partner Per M. Ristvedt i Schjødt

Schjødt og Simonsen Vogt Wiig tilbakebetaler støtte

Advokatfirmaer tar utfordringen fra Hovedorganisasjonen YS.

Publisert Sist oppdatert

11 av landets 20 største advokatfirmaer så seg i fjor nødt til å permittere medarbeidere, selv om flere av dem endte med rekordomsetning.

Nå oppfordrer Hovedorganisasjonen YS firmaene til å tilbakebetale støtten som NAV utbetalte til ansatte som ble permittert, skriver Dagens Næringsliv.

Endret reglene

Da koronakrisen inntraff ble det laget flere nye regler i permitteringsordningen. Blant annet ble det det mulig å permittere medarbeidere og kun betale lønnen til den ansatte i to dager.

Deretter tok staten over lønnsutgiftene.

- Sett i ettertid så bør advokatfirmaene som benyttet permitteringsordningen betale tilbake støtten de fikk av felleskapet, sier første nestleder Hans-Erik Skjæggerud til DN som har henvendt seg til alle firmaene som permitterte ansatte.

- Ble betydelig bedre

Managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wiig.
Managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wiig.

Schjødt og Simonsen Vogt Wiig var blant dem som permitterte medarbeidere i fjor. Nå tar de oppfordringen fra YS.

- Ettersom året 2020 ble betydelig bedre enn vi måtte legge til grunn da beslutningen ble tatt, vil Schjødt ta oppfordringen og betale tilbake det offentliges utlegg i anledning permitteringen av våre syv ansatte, sier partner Per M. Ristvedt til DN.

Managing partner Mona Søyland i Simonsen Vogt Wiig opplyser til samme avis at de vil tilbakebetale i underkant av 45.000 kroner de fikk i forbindelse med at to administrativt ansatte medarbeidere i Kristiansand ble permittert en kort periode.

Powered by Labrador CMS