Thomas Rygg Hannestad er oppgitt over at millionbedrifter i advokatbransjen permitterer ansatte.
Thomas Rygg Hannestad er oppgitt over at millionbedrifter i advokatbransjen permitterer ansatte.

Swedbank kritisk til advokatfirmaer som var tidlig ute med å korona-permittere ansatte

Ifølge selskapets Head of Legal i Norge, er de nå «veldig bevisste denne problemstillingen» når det settes ut nye oppdrag.

Publisert Sist oppdatert

Da Norge stengte ned som følge av koronapandemien i mars 2020, permitterte elleve av landets 20 største advokatfirmaer ansatte, viser en kartlegging Dagens Næringsliv har gjort.

Disse elleve er Schjødt (sju ansatte), BAHR (40 ansatte), EY (20 ansatte), Simonsen Vogt Wiig (to ansatte), Selmer (15 ansatte), SANDS (syv ansatte), Kluge, DLA Piper (ti ansatte), Hjort (29 ansatte), KPMG Law (16 ansatte) og Grette (to ansatte).

Flere av de største firmaene, slik som Thommessen, Wiersholm og Wikborg Rein, har samtidig vært tydelig på at de holder tilbake overskuddet og flytter rundt på ansatte internt for å slippe permitteringer.

Advokatfirmaer som velger å permittere ansatte til tross for årlige millionutbytter fremstår som usolidariske og lite dugnadsorienterte, har Swedbank Norges Head of Legal, Thomas Rygg Hannestad, tidligere skrevet i dette innlegget hos Advokatbladet.

- Umusikalsk å permittere så raskt

Overfor Dagens Næringsliv roser han nå advokatfirmaene som har hatt permitterings-is i magen, samtidig som han sier Swedbank «i dag nesten bare gir oppdrag til advokatfirmaer som ikke var tidlig ute i korona med å permittere».

– Vi er veldig bevisst denne problemstillingen når vi setter ut nye oppdrag. Sånn sett forsøker vi å påvirke situasjonen.

– Når partnerne i de store firmaene er blant Norges betalte rådgivere, synes jeg det var umusikalsk å permittere så raskt og sende regningen til skattebetalerne, som noen gjorde, sier Hannestad.

Juridisk direktør i DNB, Audun Moen, sier til avisa at man skal være varsom med å generalisere.

– Når det er sagt, er vi enige i at bedrifter som genererer svært store overskudd i gode tider bør være tilbakeholdne med å skyve kostnadene for ansatte over på fellesskapet i nedgangstider, sier han.

Powered by Labrador CMS