Oslo tingrett tar ytterligere grep for å bremse koronasmitte.
Oslo tingrett tar ytterligere grep for å bremse koronasmitte.

Ber forsvarere oppfordre klientene til skriftlig behandling

Nå blir det også enklere å bekrefte bytte av forsvarer eller bistandsadvokat.

Publisert Sist oppdatert

Mandag innførte Oslo tingrett ytterligere tiltak for å redusere smittefaren ved landets største domstol.

Nå gjøres det blant annet unntak for den skriftlig bekreftelsen i forbindelse med bytte av forsvarer eller bistandsadvokat.

- I disse tider har vi forståelse for at det kan være vanskelig å få innhentet en skriftlig erklæring fra klienten, sier Irene Ramm, kommunikasjonssjef ved Oslo tingrett.

Derfor vil de nå godta at skiftet dokumenteres på annen måte.

- Det kan for eksempel godtas at klienten skriver en signert erklæring, tar bilde av den og sender den til deg som sms eller e-post, eller at klienten sender deg en e-post om byttet fra en e-postadresse som identifiserer klienten. Dette sendes tingretten sammen med begjæringen.

Oppfordrer til skriftlig behandling

Oslo tingrett oppfordrer samtidig forsvarere til å anbefale klienter å samtykke til skriftlig behandling.

- For saker med oppmøte i retten, er det gjort flere tiltak for å redusere smittefaren. Det er utplassert antibac i fengslingssalene, og det skal sørges for god avstand mellom dommer, aktører og siktede. I saker med tolk, skal det benyttes saler med eget tolkerom, orienterer Ramm.

Videolink og telefon i arresten

Ifølge Ramm har Oslo tingrett også fått opplyst fra politiet at det er mulig å kommunisere på telefon mellom advokatrommene i arrestdelen av tinghuset. Dermed kan forsvarer og klient sitte på hvert sitt rom og snakke sammen i forkant av fengslingsmøter om ønskelig.

I tillegg vil det bli brukt videolink under fengslingsmøter mellom siktede i arresten ved Oslo politidistrikt og forsvarer i Oslo tingrett. Ifølge politiet kan dette også utvides til å gjelde Skype til bruk i klientsamtaler

TIPS OSS! Hvordan takler du eller ditt firma korona-tiltakene? Har du et spørsmål du mener vi bør stille til myndighetene? Ta kontakt her!

Powered by Labrador CMS