Advokatforeningen vil ha inngang fra Universitetsgaten. Her bygget sett fra Pilestredet (ring 1). Illustrasjon: Entra Eiendom

Advokatforeningen flytter til Tullinkvartalet

Hovedstyret i Advokatforeningen har vedtatt å selge sine aksjer i Juristenes Hus til medeier Juristforbundet.

Publisert

Juristforbundet har signalisert at det ønsker å kjøpe Advokatforeningens andel, ettersom Advokatforeningen har vedtatt å selge og flytte. Partene har innhentet hver sin verdivurdering av bygget i Kristian Augusts gate 9.

Mens Advokatforeningens verdivurdering, gjort av Malling & Co, er på 115,2 millioner kroner, er Juristforbundets vurdering, foretatt av Newsec, på 91 millioner kroner, altså 24,2 millioner kroner mindre.

Flytter rett rundt hjørnet

Advokatforeningen eier Juristenes Hus sammen med Juristforbundet. Foreningen har holdt til her siden 1991.

I det samme møtet vedtok Hovedstyret å gi Advokatforeningens administrasjon fullmakt til å inngå ny leieavtale med Entra eiendom om lokaler i Universitetsgaten 7 - 9. Dette er et nytt bygg under oppføring. Planlagt innflytting er september 2021.

Advokatforeningens nye lokaler skal ligge i 2. etasje med egen inngang fra gateplan i det som får navnet Tullinkvartalet, og har et bruttoareal på 998 kvadratmeter.

En intensjon er at medlemmer skal kunne stikke innom, og også at medlemmer skal kunne tilbys å leie midlertidig kontorplass eller møtelokaler. Advokatforeningen vil få tilgang til kurslokaler i tilstøtende lokaler.

Leieprisen er ennå ikke avklart.

Stemte imot

Hovedstyremedlem Irene Kildebo fra Buskerud krets stemte imot forslaget om å inngå ny leiekontrakt, mens resten av styret stemte for.

– Jeg er ikke komfortabel med timingen mellom forpliktelsene i den eksisterende leieavtalen og i ny leieavtale, og synes det ligger en risiko her, sier Kildebo.

Advokatforeningen har en leiekontrakt det tilstøtende bygget til Juristenes Hus som løper frem til september 2022, men har mulighet for fremleie.

Powered by Labrador CMS