Tre av totalt seks anker er sluppet inn av Høyesteretts ankeutvalg.

Nå skal Høyesterett ta stilling til varetektsfradrag på grunn av kroppsvisitasjon

Saken gjelder totalt seks ankende parter som i fjor høst ble dømt for innføring av 87 kilo amfetamin fra Tyskland til Tromsø. Kun tre av ankene slipper inn.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag besluttet Høyesteretts ankeutvalg å slippe inn anken fra tre av totalt seks ankende parter. Ankene gjelder lagmannsrettens lovanvendelse, saksbehandling, straffutmåling og inndragning i sak om narkotikaovertredelser.

Alle seks ble dømt Hålogaland lagmannsrett i fjor høst for å ha innført til sammen 87 kilo amfetamin fra Tyskland til Tromsø.

Fem av de tiltalte ble dømt for overtredelse av straffeloven § 232 andre ledd 1. punktum, mens den siste ble dømt for overtredelse av straffeloven § 232 første ledd, alle også for straffeloven § 79 første ledd bokstav c.

Mens tiltalte F og D har anket over straffutmålingen, herunder størrelsen på varetektsfradraget, har B anket over straffutmålingen og inndragningen, E over saksbehandlingen og straffutmålingen, herunder varetektsfradraget, og A over straffutmålingen og saksbehandlingen.

Tiltalte C, som ble frifunnet i tingretten, men dømt i lagmannsretten, har anket over lovanvendelsen under skyldspørsmålet, saksbehandlingen og straffutmålingen.

Høyesteretts ankeutvalg har konkludert med at ankene til C, B og A ikke kan tillates fremmet, i motsetning til ankene fra F, D og E så langt de gjelder varetektsfradrag på grunn av kroppsvisitasjon.

Les hele dommen fra Hålogaland lagmannsrett her!

Powered by Labrador CMS