Pernille Edh Hasselgård, Vegard André Fiskerstrand, Thomas Alnæs og Christian Dahl Aaser er blant advokatene på Hjorts transaksjonsteam.
Pernille Edh Hasselgård, Vegard André Fiskerstrand, Thomas Alnæs og Christian Dahl Aaser er blant advokatene på Hjorts transaksjonsteam.

JOBBSKIFTE

Hjort styrker transaksjonsteamet med to partnere

Med Vegard André Fiskerstrand fra Schjødt og Christian Dahl Aaser fra industriselskapet TGS, ruster Hjort opp sin satsing på transaksjoner og M&A.

Publisert Sist oppdatert

Leder for transaksjonsavdelingen i Hjort, Thomas Alnæs, ble rekruttert til firmaet i 2019 som en del av satsingen på transaksjoner og M&A. Siden den gang har de gått fra å være fire til å bli 15 advokater på teamet. Og større vil de bli.

– Vi la en plan frem mot 2025, som innebar en klar strategi om vekst i volum. Da trenger vi solide folk. Omsetningsmessig ligger vi foran skjema, men vi er fremdeles på utkikk etter flere advokater, sier Alnæs.

Han forteller at firmaet de siste årene særlig har sett et behov for å satse på utviklingen innen det forretningsjuridiske segmentet.

– Bakgrunnen for satsningen er at vi opplever en etterspørsel etter denne typen tjenester fra våre klienter, og vi anser det viktig og nødvendig å kunne levere på dette området. Videre bidrar satsningen til en klar økning i volum når det kommer til omsetning. Det er et marked som innebærer store verdier, sier avdelingslederen.

To ferske partnere

Lagets nyeste tilskudd, Vegard André Fiskerstrand, skiftet beite 1. februar. Han kom fra stillingen som senioradvokat i Schjødt, hvor han har erfaring blant annet innen børs- og verdipapir, selskapsrettslig og finansregulatorisk rådgivning.

– Jeg kjenner Hjort som et solid faglig firma som leverer høykvalitets rådgivning og jeg ønsket å være med på å videreutvikle den spennende transaksjonssatsingen, sier firmaets nyervervelse.

Fiskerstrand er avdelingens andre signering det siste halvåret. Høsten 2022 ble Christian Dahl Aaser hentet fra stillingen som juridisk direktør i TGS ASA, hvor han har jobbet siden 2016. Tidligere har han jobbet som advokat i Advokatfirmaet Grette.

TGS er et norsk industriselskap som driver innsamling av marineseismiske data og er blant verdens største i sitt slag, ifølge firmaets egne nettsider.

Aaser har troen på et godt år for fusjoner og oppkjøp, og legger til at de har sett en positiv utvikling den siste perioden.

– Jeg ville være med på å videreutvikle satsingen på M&A i et solid firma. Det har vært stor vekst av noteringer på Euronext Growth de siste årene, men nå har det skjedd en reprising som vi tror vil medføre økt aktivitet i 2023, sier Aaser.

– Stor investeringsvilje i markedet

Avdelingsleder Alnæs er fornøyd med kompetansen som er hentet inn i teamet.

– Vi har nylig ansatt flere personer med lang erfaring blant annen innen kapitalmarkedstransaksjoner. Dette gjør oss slagkraftige på juridisk rådgivning på transaksjonsområdet. I tillegg bidrar den teknologiske utviklingen til at vi kan fornye måten vi tilbyr juridisk rådgiving på, sier Alnæs.

– Selv om vi har mange flinke konkurrenter, er vi sikre på at vi har mye å tilføre det enorme markedet, sier han videre.

Bransjen blir stadig mer rettet mot det grønne skiftet, forteller Alnæs, som spår et gjennombrudd for omleggingen av energiproduksjonen i året som kommer.

– Store deler av bransjen har vært på sparebluss i en periode, men vi ser at utviklingen har kommet til et punkt hvor mange aktører må hente inn mye kapital. Det er stor investeringsvilje i markedet, særlig knyttet til reprisingen som har vært på noterte selskaper, sier han.

Powered by Labrador CMS