Denne høsten kan medarbeiderne i Wikborg Rein bli noe mindre å se på kontoret, som her i Vika i Oslo.

Wikborg Rein innfører én dag frivillig hjemmekontor i uken

- Vi håper de ansatte kan tilpasse det slik at de arbeider på kontoret de dagene de har fysiske møter.

Publisert

Det sier Director of People & Culture, Heidi Skuterud, i Wikborg Rein, til Advokatbladet.

De nye retningslinjene ble formidlet på et allmøte i advokatfirmaet fredag ettermiddag.

Heidi Skuterud i Wikborg Rein.

- Vi følger nøye med på hva forskningen og eksperter sier, og hva resten av bransjen gjør. Forskningen og ekspertene er helt tydelige på at man på det nåværende tidspunkt ikke bør ta beslutninger som gjelder for lang tid fremover, og det har vi valgt å lytte til, sier Skuterud.

- Hybridmøter ikke optimalt

- Vi prøver derfor med en ordning som i første omgang gjelder frem til jul, der alle medarbeidere har én dag frivillig hjemmekontor i uken. I tillegg kommer den vanlige fleksibiliteten vi alltid har hatt. Om man har noe man må gjøre hjemme en dag, kan det godt hende man arbeider for eksempel to dager på hjemmekontor en uke. Vi har også kommunisert at det er viktig at denne ordningen ikke går ut over arbeidsmiljøet og god kommunikasjon.

Firmaets erfaring er at hybridmøter, der noen deltar digitalt og andre fysisk, ikke fungerer optimalt.

- Vi håper de ansatte kan tilpasse det slik at de arbeider på kontoret de dagene de har fysiske møter. Møter bør skje fysisk eller heldigitalt så langt det lar seg gjøre, mener Skuterud.

- Må tørre å spørre

Hun påpeker at det blir viktig med gode forventningsavklaringer, og at de ansatte tør å spørre om møter kan tas digitalt når det er behov for det, slik at møtene kan bli så bra som mulig, og tror firmaet vil kunne finne gode løsninger.

- Vi ønsker å lytte til de ansattes ønsker, samtidig som vi ivaretar virksomhetens behov på best mulig måte. Også før koronaen var folk av forskjellige årsaker borte fra kontoret, vi var sjelden alle tilstede samtidig. På vårt Bergenskontor ser vi nå omtrent samme fysiske oppmøtet som før koronaen, og også Oslo-kontoret nærmer seg det nivået, sier Skuterud.

Powered by Labrador CMS