Øverst fra venstre: Isak Mendoza, Mathias K. Hauglid, Arne Byberg og Leif Erik Thrane

Haavind har mistet fire advokater fra samme avdeling til Wikborg Rein

Haavind har lenge hatt en av landets fremste avdelinger innenfor teknologi og IT. Det har ikke gått ubemerket hen i Wikborg Rein.

Publisert Sist oppdatert

Tilbake i mars ble det kjent at to Haavind-partnere, Leif Erik Thrane og Arne Byberg, hadde bestemt seg for å takke for seg, og melde overgang til Wikborg Rein.

Begge partnerne har vært tilknyttet Haavinds avdeling for teknologi og IT i en årrekke, og har vært med på å bygge opp firmaets sterke markedsposisjon på området.

For noen dager siden ble det klart at de nybakte Wikborg Rein-partnerne får følge av ytterligere to Haavind-advokater: Mathias K. Hauglid og Isak Mendoza. Førstnevnte har doktorgrad i AI-juss, sistnevnte har lang erfaring med outsourcingprosjekter innenfor IT.

- Vi er svært glade for å kunne ønske Mathias og Isak velkommen til Wikborg Reins teknologi-team. Begge har en uvurderlig spisskompetanse og erfaring som vil styrke oss ytterligere, sier Lars Erik Steinkjer, som leder firmaets teknologi-gruppe, i en melding.

Ledende siden 80-tallet

Siden 80-tallet har Haavind vært en sentral aktør i IT-markedet. I fjorårets Advokatundersøkelse kom Haavind på andreplass i firmakategorien for Teknologi og Digitalisering, bare bak Thommessen. Thrane og Byberg kom på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i personkategorien.

I 2022 gikk Haavind helt til topps, den gang med tre rangerte advokater innenfor fagområdet: Thrane, Byberg og Mendoza fikk alle innpass for to år siden. Nå er samtlige altså å finne i Wikborg Rein.

- Dette understeker Wikborg Reins ambisjon innenfor teknologijuss. Vi går utvilsomt en morsom og spennende tid i møte, sier Steinkjer. 

Vidtrekkende bakgrunner

Thrane kan se tilbake på tolv år som partner i Haavind. Før den tid jobbet han i Tietoevry Tech Services. Han har også bakgrunn fra BAHR.

Byberg har vært partner i Haavind i seks år før overgangen i mars. Han har også lang internasjonale erfaring som konsernadvokat. EVRY Group og Hewlett-Packard var hans tidligere arbeidsgivere. Også han har fartstid fra BAHR. 

Foruten arbeidet med doktorgraden i AI-juss innenfor helsetjenesten, har Hauglid jobbet med teknologi i Haavind i snaue fire år. Han startet i firmaet i 2016, jobbet der frem til 2019, og brukte så fire år på doktoravhandlingen. 

Han vendte tilbake til Haavind i desember i fjor. Hauglid utdannet seg ved UiT, det samme universitetet han var tilknyttet i anledning doktorgraden. Han har også vært innom University of California, Los Angeles - School of Law.

Mendoza begynte i Haavind som fullmektig tilbake i 2017 etter å ha fullført utdannelsen ved UiO, og har jobbet i firmaet frem til nå. Han jobber bredt med teknologi og IT-kontrakter, og har særlig erfaring med avtaleutforming og forhandlinger innenfor IT-sektoren.

Hauglid og Mendoza, som møtte hverandre for første gang som traineer i Haavind for ti år siden, blir begge managing associates i Wikborg Rein.

Powered by Labrador CMS