Wiersholm-partner Stephan L. Jervell.

Wiersholm henter ti prosent av partnerne i SANDS

Det er i Trondheim endringene skjer: - Vi tar sikte på å være førti advokater i Trondheim ved starten av 2025. Målet er å bygge Midt-Norges største og beste advokatmiljø, sier managing partner i Wiersholm, Stephan L. Jervell.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld melder Finansavisen at seks av syv partnere ved SANDS-kontoret i Trondheim har sagt opp samtidig. Samtlige av dem går til Wiersholms Trondheim-kontor. 

De seks som melder overgang til Wiersholm er Morten Brandhaug, Bård Solem, Martin Fevaag Larsen, Terje Bjørndahl, Frode Henning Antonsen og Eirik Edvardsen. Samtlige tiltrer den 1. november. Med det reduseres antallet partnere i SANDS fra 61 til 55.

- Oppsigelsene kom svært uventet, og internt er oppsigelsene møtt med overraskelse, sier managing partner i SANDS, Thomas Sando, til Finansavisen.

Managing partner i Wiersholm, Stephan L. Jervell, ser lysere på situasjonen.

- Seks nye partnere melder overgang til vårt Trondheimskontor. Vi har brukt tiden siden vi åpnet kontor i Trondheim på å lære oss markedet og aktørene, og har nå identifisert disse flinke partnere, sier han til Advokatbladet.

Vil bygge Midt-Norges beste advokatmiljø

Jervell forteller at Wiersholm skal fortsette å rekruttere i Trondheim.

- Særlig yngre medarbeidere. Vi har også ansatte i Oslo som ønsker å flytte til Trondheim. Vi tar sikte på å være førti advokater her ved starten av 2025. Målet er å bygge Midt-Norges største og beste advokatmiljø, sier han.

Wiersholm har fra før én fast partner, to advokater og fem fullmektiger som arbeider fast i Trondheim. I tillegg pendler flere av partnere i Oslo til byen på ukentlig basis.

Det samme skjedde i 2020

SANDS har tidligere stått overfor en lignende situasjon. I januar 2020 hentet Kvale åtte partnere fra firmaet. Daværende managing partner i SANDS, Ernst Ravnaas, uttalte da at firmaet "levde greit med det". 

Partnerflukten synes å kunne volde større problemer denne gangen. Finansavisen erfarer at managing partner, Sando, fikk beskjeden første arbeidsdag etter påske, den 2. april. Siden da skal det ha vært hektisk møtevirksomhet i firmaet. Finansavisen skriver videre at resten av avdelingen i Trondheim, som består av 14 advokater og advokatfullmektiger, samt én partner, nå kan kollapse.

SANDS hadde en omsetning på 634.6 millioner kroner i fjor, noe som tilsvarer en økning på om lag åtte prosent sammenlignet med året før. Men driftskostnadene økte. Årsresultatet endte derfor på 231.4 millioner - en nedgang på 22 millioner sammenlignet med resultatet for 2022. 

- Vi vil bruke tiden fremover til å sikre god ivaretagelse av klientenes interesser og arbeidsmiljøet til våre ansatte, spesielt ved trondheimskontoret, sier Sando til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS