Gabrielle Lilleeng Asmyhr arbeider for tiden fra hjemmekontor i Drammen.

Gir gratis advokathjelp på telefon i Buskerud

Torsdag stiller tjue advokater i Buskerud krets opp for å tilby fri rettshjelp.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet koronaviruset er advokatvakter over store deler av landet avlyst denne våren.

Advokatforeningen Buskerud krets har nå bestemt seg for å arrangere en utvidet advokatvakt per telefon torsdag den 16. april, fra klokken 17.30 til klokken 19.30.

Der kan publikum motta gratis juridisk rådgivning, forteller Gabrielle Lilleeng Asmyhr, som er nyvalgt kretsleder. Totalt har kretsen fått med nesten tjue advokater på advokatvakten som Asmyhr skal koordinere.

- Det er veldig gøy at det er så mange som vil stille som frivillige på denne dugnaden. Den gode responsen blant medlemmene sier noe om viljen blant advokatene til å bidra med sin kompetanse i den nasjonale dugnaden, sier Asmyhr til Advokatbladet.

Advokatvakten

Over hele landet organiserer de lokale kretsene av Advokatforeningen Advokatvakten – gratis juridisk rådgivning til publikum.

Hvor ofte advokatvaktene arrangeres og hvor mange advokater som er tilgjengelige, vil variere fra sted til sted.

Her kan du møte opp og få inntil 30 minutters gratis advokathjelp av medlemmer av Advokatforeningen.

På grunn av korona-pandemien, er de fleste advokatvakter for tiden avlyst.

Les mer om tilbudet her.

Advokatforeningen Buskerud krets har i flere år arrangert advokatvakter i Drammen Bibliotek og i Hønefoss frivillighetssentrals lokaler, men disse er nå stanset som en følge av korona-smittefaren.

- Fremdeles behov

Dersom den utvidede telefon-advokatvakten blir vellykket, og man ser at det er et stort behov, vil kretsstyret i Advokatforeningen vurdere muligheten for å avholde flere

- Det er selvfølgelig umulig å vite hvor mange som vil ringe inn, men jeg håper på god respons, sier Asmyhr.

Publikum fra Buskerud som vil benytte seg av tjenesten kan ringe telefonnummer 92110466 i det avsatte tidsrommet for å få snakke med en advokat, forteller Asmyhr.

Advokater i særstilling

Hun oppfordrer andre kretser i Advokatforeningen til å ta lignende initiativ.

- Jeg tenker at vi som yrkesgruppe på mange måter står i en særstilling fordi vi innehar en kompetanse som så mange etterspør. Da er det fint at vi kan bidra til å hjelpe, sier Asmyhr.

Også i Østfold-byene Fredrikstad, Sarpsborg og Halden er et lignende advokatvakt tilbud i gang.

Ifølge kretsleder Lars Winsvold, som koordinerer advokatvakten i Sarpsborg, har ikke behovet for rådgivning blitt mindre som følge av korona-krisen.

- Mange kan se for seg at man får mindre penger på grunn av tapt arbeid eller andre konsekvenser av krisen. Da er det desto viktigere med et lavterskeltilbud som fungerer, sa Winsvold nylig til Advokatbladet.

Powered by Labrador CMS