Hanne Skaarberg Holen har nylig meldt overgang fra Thommessen.

Dette firmaet er nå oppe i 35 prosent kvinnelige partnere

EY henter Thommessen-partner Hanne Skaarberg Holen og arbeidsrettsekspert Helga Aune.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er fantastisk! Både Helga og Hanne er bautaer innen sine fagområder og de vil begge bidra til en betydelig styrking av vår praksis, sier leder for EY Tax & Law, Øystein Arff Gulseth, i en melding.

Han understreker at firmaet er i sterk vekst, og har behov for erfarne lagspillere som kan bringe dem videre. Holen og Aune har allerede startet i jobben i Ernst&Young.

Nylig ble Holen rangert på fjerdeplass i kategorien skatterett i Finansavisen Jus’ kåring av landets fremste advokater.

– EY har det største skattefaglige miljøet utenfor offentlig sektor, og det er veldig gøy å bli en del av det. Jeg ser allerede synergier her som jeg ikke hadde fått dersom jeg hadde arbeidet et annet sted, sier Holen til Advokatbladet.

Med en omsetning på om lag 600 millioner kroner, var EYs advokatvirksomhet landets sjette største i 2018.

Profilert på skatterett

Holen har bakgrunn fra en rekke skatte- og erstatningssaker, deriblant Transocean-saken som ble kåret til årets prestasjon i Finansavisen Jus.

Den nye EY-partneren er medlem av styret i Advokatforeningen Oslo krets, og har tidligere også vært både medlem og leder av utvalget for skatterett. I 25 år var hun i PwC, før hun dro videre til Arntzen de Besche i 2012. Fra 2015 har hun vært partner i Thommessen.

Med de to nye partnerne har EY nå 35 prosent kvinnelige partnere.

– Det er kjempekult at vi har så høy kvinneandel i partnerskapet. EY har vist et engasjement for å dyrke fram gode talenter, og har vært flinke til å fokusere på den kompetansen man trenger, mener Holen.

Hun ser det som en fordel å komme inn i et firma som består av mer enn advokater.

– Samarbeidet mellom revisorer og advokater er en stor styrke som kunder etterspør. Det gir et fagmiljø med en bredde som trengs for å få til gode løsninger. Samtidig har vi ressurser til å investere i teknologi som blir nødvendig fremover, sier Holen.

Helga Aune startet nylig som partner i EY, etter seks år i PwC.

Får likestillingsansvar

Helga Aune vil få et særskilt ansvar for arbeidsrett, utdanningsrett, og likestilling.

Hun er medlem av EU-kommisjonens ekspertnettverk på arbeidsrett, og har publisert en rekke vitenskapelige artikler og bøker, i tillegg til at hun er en erfaren foredragsholder.

Aune har ledet flere offentlige utredningsoppdrag, inkludert et utvalg om ny universitet- og høyskolelov, som nylig leverte sin NOU. Hun er også redaktør for kommentarutgaven til arbeidsmiljøloven og arbeidstvistloven.

Powered by Labrador CMS