Totalt 37 personer har søkt om å lede landets tingretter under ny domstolstruktur.

Dette er de siste søkerne til ledige domstolleder-stillinger

Innstillingsrådet for dommere skal behandle ansettelsene over tre møter i slutten av mars og midten av april.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag 9. mars utløp søknadsfristen for siste pulje med ledige stillinger som domstolledere. Dette gjaldt:

  • Trøndelag tingrett
  • Follo og Nordre Østfold tingrett
  • Nord-Troms og Senja tingrett
  • Indre og Østre Finnmark tingrett (søknadsfrist utløp 4. mars)

Ifølge Domstoladministrasjonen skal Innstillingsrådet for dommere behandle de siste ansettelsene over tre møter; 22. mars, 26. mars og 13. april. Domstolreformen trer i kraft 1. mai.

De nye domstollederne utnevnes av Kongen i statsråd. Dermed blir det opp til regjeringen når det blir avklart hvem som skal lede tingrettene under ny domstolstruktur.

Sju søkere til fire tingretter

Til å lede Indre og Østre Finnmark tingrett har to søkere meldt seg: Kåre Skognes som i dag er sorenskriver i Øst-Finnmark tingrett, og Finn-Arne Schanche Selfors som er sorenskriver i Indre Finnmark tingrett.

Også til den ledige stillingen som leder av Nord-Troms og Senja tingrett, er det kun to søkere. Disse er sorenskriver i Senja tingrett Frank Kjetil Olsen, og sorenskriver i Nord-Troms tingrett Unni Sandbukt.

Avdelingsjurist i Nesodden kommune, Tessa Maria Wood, og tingrettsdommer Rune Nordby søker om å lede Follo og Nordre Østfold tingrett.

Til den ledige stillingen som leder av Trøndelag tingrett er det kun sorenskriver i dagens Sør-Trøndelag tingrett, Leif Otto Østerbø, som søker.

Sorenskrivere som ikke beholder rollen som domstolleder etter nyansettelsene, beholder likevel sorenskriver-tittelen og lønnen som følger med den.

Søkerlistene finner du her!

Powered by Labrador CMS