Gjermund Mathisen forlater Brussel til fordel for Norge.
Gjermund Mathisen forlater Brussel til fordel for Norge.

ESAs konkurransedirektør blir partner i Kvale

- Jeg kommer til et sterkt fagmiljø, og et firma i vekst, sier Gjermund Mathisen.

Publisert

Gjermund Mathisen vil tiltre som partner i Kvale i 2022, opplyser advokatfirmaet i en melding.

Mathisen kommer fra stillingen som direktør for ESAs konkurranse- og statsstøtteavdeling.

Tidligere har han blant annet jobbet i ESAs juridiske avdeling, ved EFTA-domstolen, i Europakommisjonen og i Justisdepartementets lovavdeling.

Partnerne Robert Lund og Kristin Hjelmaas Valla får snart Gjermund Mathisen på laget i konkurranserettsavdelingen til Kvale. Her med managing partner Marius L. Andresen (t.h.).
Partnerne Robert Lund og Kristin Hjelmaas Valla får snart Gjermund Mathisen på laget i konkurranserettsavdelingen til Kvale. Her med managing partner Marius L. Andresen (t.h.).

Større krav

- Til sommeren har jeg stått i stillingen som ESAs konkurransedirektør i åtte år, og jeg har 20 år bak meg i det offentlige og i internasjonale organisasjoner. Det har vært veldig givende, og jeg har vært heldig å få jobbe mye med viktige norske saker. Nå vil jeg gjerne fortsette med EU/EØS-, konkurranserett og statsstøtte som advokat i privat praksis, og da kan jeg ikke tenke meg noe bedre sted enn Kvale, opplyser Mathisen til Advokatbladet.

Kvale var et av de større advokatfirmaene som vokste mest i fjor, med en omsetningsvekst på nær 30 prosent.

- Jeg kommer til et sterkt fagmiljø, og et firma i vekst. Min oppgave blir å bygge videre på det gode grunnlaget og styrke miljøet ytterligere slik at firmaet kan yte enda bedre tjenester til klientene og fortsette veksten. Med stadig større krav til bedriftene når det gjelder compliance og konkurranse, og med et samfunn som skal omstilles til en grønn og digital fremtid, håper jeg at jeg - med min bakgrunn - skal kunne bidra til det, legger han til.

- Viktig i det grønne skiftet

Norge bruker nær 40 milliarder kroner i året på statsstøtte, og slik støtte vil bli et enda viktigere virkemiddel for å gjennomføre det grønne skiftet de neste ti til 20 årene, understreker Kvale.

Myndighetene ønsker at bedriftene bidrar i det grønne skiftet og digitalisering, og vil derfor bruke ulike tiltakspakker og incentivordninger for å oppnå raskere resultater. Her må bedrifter og offentlige myndigheter vite å bruke mulighetene som ligger i regelverket, og de må kjenne begrensningene, påpeker advokatfirmaet.

– EU- og konkurranserett, samt statsstøtte- og anskaffelsesrett er fagområder hvor vi opplever betydelig oppdragstilfang, og vi er derfor svært fornøyde med å få Gjermund Mathisen med på laget. Hans bakgrunn som direktør for ESAs konkurranse- og statsstøtteavdeling er svært verdifull, sier managing partner, Marius L. Andresen i meldingen.

Powered by Labrador CMS