Sverre Tyrhaug kan glede seg over en sterk Thommessen-vekst i 2021.

Tre advokatfirmaer med milliardomsetning i 2020

Koronaåret ga omsetningsrekorder i advokatbransjen. De tjue største advokatfirmaene omsatte for til sammen 900 millioner kroner mer enn året før, viser ferske tall fra Kapital. - En milepæl, sier Sverre Tyrhaug i Thommessen.

Publisert Sist oppdatert

Schjødt var i 2020 landets høystomsettende advokatfirma, og med driftsinntekter på 1,42 milliarder kroner har firmaet hatt en økning på 31,4 prosent fra 2019, ifølge Kapital, som har innhentet regnskapstall for de 20 største firmaene.

Oversikten viser at Schjødt har den mest markante økningen. Men også BAHR og Kvale har gjort betydelige byks i omsetningen det siste året. Med driftsinntekter på 899 millioner, en økning på 18,3 prosent fra året før, kapret BAHR fjerdeplassen og byttet plass med Wiersholm.

Marius L. Andresen er managing partner i Kvale, et av de tjue største advokatfirmaene som vokste prosentmessig mest i fjor.

- Krevende periode

Kvale klatret opp fra syttende- til fjortendeplass, og hadde en økning i omsetningen på hele 29,4 prosent i 2020. Det gleder managing partner Marius L. Andresen.

- Vi er svært fornøyd med omsetnings- og resultatveksten vi oppnådde i 2020. I en krevende periode har våre medarbeidere virkelig stått på, og samarbeidet godt slik at vi har håndtert en økende oppdragsmengde. Veksten er både en konsekvens av at vi har blitt vesentlig flere advokater, og at vi ser en jevnt økende etterspørsel fra våre klienter, sier Andresen til Advokatbladet.

I 2021 budsjetterer firmaet også med en god vekst, og Andresen opplyser at både oppdragstilfang og aktivitet fortsatt har en økende trend.

- Det gir enda mer motivasjon til innsats når vi nå gradvis vender tilbake til en ny normal på kontoret. Vi har lært masse som vi vil dra nytte av fremover.

Første gang over milliarden

Regnskapstallene viser også et rekordår for Thommessen, som for første gang krysser milliardgrensen med driftsinntekter på 1,11 milliarder.

- At vi landet på en omsetning på over 1,1 milliarder i 2020, og dermed en vekst på 14 prosent sammenlignet med 2019, er for så vidt en milepæl - og et veldig sterkt resultat, særlig hensyntatt at vi forberedte oss på en kraftig omsetningsnedgang da korona inntraff. Vi bestemte oss allerede i mars 2020 for å gjøre alt vi kunne for at ingen av våre medarbeidere skulle bli permittert eller miste jobben i møte med den usikre situasjonen, og dette er jeg glad for at vi som firma sto sammen om, sier managing partner Sverre Tyrhaug til Advokatbladet.

Både ansatte og partnerne har levert, og jeg er stolt over at vi har kommet gjennom både usikkerheten og et ekstremt hektisk år sammen.

- Høy aktivitet i næringslivet har gitt oss mye å gjøre blant annet med kapitalmarkedsarbeid og børsnoteringer, fusjoner og oppkjøp. Men vi har også generelt hatt høyt trykk innen alle våre fagområder fra regulatorisk, granskninger, eiendomstransaksjoner, kapitalforvaltning, bærekraft, rettsaker, fornybar energi, shipping og restruktureringer. Vi håper og tror våre klienter har opplevd at vi har vært godt organisert gjennom hele perioden og levert meget solid som ett team fra hjemmekontoret – og takker våre klienter for både tilliten og gode tilbakemeldinger, understreker Tyrhaug.

Fortsatte veksten i første halvår

Han legger til at 2021 startet der 2020 slapp, med høy aktivitet og en omsetning så langt er ganske mye høyere enn for tilsvarende periode i 2020.

- Det er fortsatt mye å gjøre innen alle områder, men det som har tatt seg særlig opp i 2021 er fusjoner og oppkjøp. Vi har ifølge Mergermarket vært det firmaet som har vært involvert i både flest transaksjoner, og i transaksjonene med samlet høyest verdi.

- Vi fortsatte heldigvis rekrutteringen gjennom hele pandemien, og har fortsatt med det også inn i 2021; til illustrasjon tar vi nå i august 2021 imot 19 nye medarbeidere. Vi skal fortsette å være tett på klientene vår, ta være på hverandre, levere bunnsolid i prosjektene – som ett team, og utviklingen av våre tjenester.

Det var Wikborg Rein som klatret over milliarden som første norske firma i 2018. I 2020 tok firmaet andreplassen bak Schjødt med 1,16 milliarder kroner i driftsinntekter.

Nedgangsår for noen

Det er likevel ikke bare et oppgangsår for de tjue største firmaene – fem av dem har også hatt et omsetningsfall i løpet av 2020. Blant disse er det SANDS som har måttet tåle den største nedgangen, med et fall på 43,6 millioner kroner, tilsvarende 8,2 prosent sammenlignet med året før.

– Nedgangen i omsetningen skyldes primært fratreden av noen partnere i begynnelsen av 2020 i tillegg til at pandemien nok har påvirket oss ganske negativt i april og mai 2020, sier managing partner Oddbjørn Slinning til Kapital.

Han legger til at firmaet fremdeles er i en vekstfase, og har lyktes med å øke lønnsomheten pr. partner.

Powered by Labrador CMS