- Schjødt har over tre hundre svært flinke advokater som kan velge saker fra øverste hylle, sier Grytten.

Schjødt forsterker med ny partner:
- Kunne ikke takke nei

Etter fire år som partner i CMS Kluge, har Camilla Grytten (43) flyttet inn på nabokontoret til Erling Ueland hos Schjødt i Stavanger, hvor hun skal hun fortsette å satse på energi- og petroleumsrett. - Inntrykket er at trivselen er svært god, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg tenkte som så at jeg, i Norges største advokatfirma, vil få muligheter til å jobbe med de aller største prosjektene, transaksjonene og tvistene innen energisektoren. Dette er spennende i seg selv, og ikke minst danner det en fantastisk plattform for videre faglig utvikling.

Det forteller Camilla Grytten (43). I går hadde hun sin første arbeidsdag i nytt firma. Med det ble CMS Kluge byttet ut med Schjødt, og bygget Herbarium erstattet med Ankerkvartalet like nedenfor. Kollegaene er nye, men tittelen og arbeidsoppgavene de samme – Grytten blir en del av gruppen for energi, shipping og offshore i Schjødt.

- Mine primærområder er olje & gass og fornybar energi. Her er Schjødt virkelig gode, og så ønsker jeg jo å være et positivt tilskudd til gruppen, sier hun.

Wikborg Rein, Hydro, Equinor og Kluge

Halve slekten til Grytten, som er født og oppvokst på Vestlandet, jobber i oljebransjen. Hun omtaler seg selv som et oljebarn, og har alltid vært opptatt av jussen på området. Energibransjen begynte hun derfor å utforske fra første stund som jurist.

Hun startet karrieren som fullmektig i Wikborg Rein. Etter drøye tre år gikk hun videre til Norsk Hydro. En fusjon senere ble Grytten en del av den juridiske avdelingen i Statoil, nå Equinor. Her jobbet hun frem til 2011. Det tyske leverandørselskapet Kaefer Energy ble så neste arbeidsgiver. 

CMS Kluge ble, i 2014, neste stopp. Etter å ha vært på utlån til det britiske oljeselskapet Premier Oil og det amerikanske selskapet ConocoPhillips, fortsatte hun karrieren som partner i CMS Kluges energiavdeling i 2020. 

- Kunne ikke takke nei

Da Advokatbladet snakket med Grytten i fjor sommer, fortalte hun at hun var veldig fornøyd i Kluge, både faglig og sosialt. Tilfredsheten vedvarte også gjennom høsten og vinteren, skal vi tro Grytten. Årsaken til jobbyttet ligger ikke her.

- Jeg har hatt det svært bra i CMS Kluge, fra første til siste dag. Men når jeg nå fikk anledning til å utvikle meg videre i Schjødt, var dette noe jeg ikke kunne takke nei til, sier hun. 

- Inntrykket er at trivselen er svært god

Dagens Næringsliv har de siste dagene skrevet flere artikler om Schjødt og tidligere managing partner Erling Ueland, der det blant annet har vært fokus på advokatfirmaets timepriser.

Grytten har ingen spesiell formening om artiklene, men forteller at hun har blitt tatt svært godt imot i firmaet, og at hun gleder seg til å jobbe i Schjødt.

- Jeg er, og vil alltid være, opptatt av at folk rundt meg skal ha det bra. Inntrykket etter første dag i Schjødt, er at trivselen generelt er svært god. Jeg har for øvrig flyttet inn på nabokontoret til Erling, hvor jeg fikk en skikkelig fin velkomst, sier hun.

- Er det noen ved Stavanger-kontoret du ser særlig frem til å samarbeide med?

- Det er svært mange flinke advokater på Stavanger-kontoret og ellers i firmaet. Hvis jeg skal trekke frem noen i Stavanger, er det et privilegium å bli kollega med blant annet Peter Hiorth. Han har en erfaring fra olje- og gassbransjen som rett og slett er imponerende.

Powered by Labrador CMS