Geir Sviggum, managing partner i Wikborg Rein.
Geir Sviggum, managing partner i Wikborg Rein.

Wikborg Rein satser i Stavanger

Åpner nye lokaler om få måneder. - Vi skal etablere en sterk base med advokater i regionen, og virkelig satse. Dette blir helt topp, sier partner Kristoffer Lerum.

Publisert Sist oppdatert

Wikborg Rein har kontorer i Oslo, Bergen, London, Shanghai og Singapore. De siste fire årene har de også hatt en tilstedeværelse i Stavanger gjennom partner Kristoffer Lerum, som formelt har tilhørt oljebyen.

Nå skal partneren få kollegaer, i nye lokaler.

Kristoffer Lerum gleder seg over å få kollegaer i Stavanger.
Kristoffer Lerum gleder seg over å få kollegaer i Stavanger.

- Jeg har hatt fast kontorsted i Stavanger frem til dags dato, men det er først nå vi åpner et offisielt Stavanger-kontor og satser skikkelig, sier Lerum. 

- Etablering av et eget kontor var et naturlig videre steg for firmaet. Vi skal levere juridiske tjenester av høyeste kvalitet og vil etablere en sterk base med advokater i Stavanger. Vi skal virkelig satse. Dette blir helt topp, fortsetter han.

Skal utfordre Schjødt

Det er først og fremst det spennende næringslivet i Stavanger som tiltrekker Wikborg Rein, ifølge Lerum.

En annen grunn til satsingen i regionen, er Schjødts dominerende posisjon i transaksjons-markedet, skal vi tro managing partner. To av Schjødts fremste advokater, Erling Ueland og Dag Sigve Kaada, er begge Stavanger-baserte.

- Vi skal ikke legge skjul på at Schjødts posisjon i transaksjonsmarkedet forklarer noe av vår motivasjon, sier Geir Sviggum til DN, som omtalte saken først.

Transaksjoner, eiendom, entreprise og energi

Lerum jobber først og fremst med eiendom og entreprise. Det skal han fortsette å gjøre, fra Stavanger.

- Foruten transaksjoner, eiendom og entreprise, skal vi dessuten satse innenfor fornybarnæringen i regionen, sier han. 

Wikborg Rein etablerer seg i Ankerkvartalet, med adresse Haakon VIIs gate. Lokalene befinner seg midt i Stavangers Central Business District. Schjødt holder selv hus noen etasjer under. Det samme gjør Arntzen de Besche.

Foruten Wikborg Rein, Schjødt og Arntzen de Besche, har blant annet Selmer, Thommessen og CMS Kluge etablert egne kontorer i oljehovedstaden. 

Tre partnere og en senioradvokat

De nye lokalere til Wikborg Rein skal være på om lag 400 kvadratmeter. Det blir med andre ord romslig med plass til flere ansatte.

I første omgang er Per Kristian Ramsland tilsatt som ny partner ved kontoret. Han kommer fra Arntzen De Besche, og jobber fortrinnsvis med transaksjoner, kapitalmarked og restruktureringer.

Partner Cathrine Hetland melder også flytting til Stavanger. Hun jobber innenfor olje- og gassbransjen med juridiske spørsmål knyttet til leting, utbygging, produksjon og salg av petroleum, samt M&A-prosjekter.

De tre partnerne får også selskap av senioradvokat Simen Varhaug, som vender tilbake til firmaet etter et kortere opphold hos Selmer. 

- Vi er også i en ansettelsesprosess med noen flere kandiater, sier Lerum. 

- Troverdig størrelse

- Hvor mange mennesker ønsker dere å ha jobbende i Stavanger på sikt?

- Det er viktig for oss å ha en troverdig størrelse i regionen, sier Lerum.

Hvor mange de blir på sikt, er likevel vanskelig å si, mener han.

- Vi skal ha en kontinuerlig dialog med våre klienter, og denne dialogen vil på mange måter bli styrende for hvor mange mennesker som trekker til kontoret. Men igjen, det er viktig at størrelsen blir troverdig.

Powered by Labrador CMS