Wiersholms senioradvokater Christel Søreide (t.v.) og Kristine Hasle Øverby markerer seg på prestisjefull oversikt.

Se opp for disse!

Wiersholm-advokatene Christel Søreide og Kristine Hasle Øverby er ifølge ny kåring to talentfulle advokater det er verdt å merke seg.

I kåringen Chambers & Partners Europe er de to advokatene begge inne på topplisten i kategorien «Associates to watch». Chambers er en oversikt som rangerer advokater og advokatselskaper i hele verden på bakgrunn av flere kriterier, deriblant samtaler med selskapenes klienter. Kategorien «Associates to watch» rangeres senioradvokater som har gjort seg bemerket på bakgrunn av større avtaler.

– Jeg er veldig glad for å være med på listen. Det er en fin anerkjennelse for jobben jeg gjør, men nå har jeg jo vært her i ti år – så da var det kanskje også på tide, sier Kristine Hasle Øverby med et smil.

Øverby er bank- og finansadvokat med hovedfokus på shipping/offshore- og energi. Hun bistår jevnlig banker, låntakere og tilretteleggere med bank- og obligasjonslån og andre finansieringstransaksjoner. Senioradvokaten har betydelig erfaring med internasjonale transaksjoner, og bisto nylig aksjonærene i teknologiselskapet Gravifloat med salg av aksjer til Sembcorp Marine Limited.

 

Også kollega og senioradvokat Christel Søreide, som primært jobber innen arbeidsrett, er inne på oversikten i samme kategori. Hun jobber til daglig med større og kompliserte arbeidsrettslige problemstillinger og nedbemanninger. Sistnevnte er svært aktuelt grunnet ringvirkningene av oljeprisfallet i Norge.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Christine Liæker Lindberg i Wiersholm synes det er hyggelig å få inn nye navn på slike lister.

 

– Vi er svært stolte av at to av våre yngre kvinnelige advokater er rangert som «Associate to watch», sier Lindberg.

Mens tre av ti på listen i denne kategorien er kvinner, er det lengre mellom kvinnene i de andre kategoriene. Søreide tror den lave kvinneandelen har en naturlig forklaring.

– Det er ikke så mange kvinner på listene, men dette er kanskje ikke så rart, da det nok gjenspeiler partnerskapet i selskapene, sier hun.

Wiersholm-advokatene er opptatt av å fremheve det gode felleskapet og samarbeidet blant selskapets advokater.

– Det at Wiersholm får anerkjennelse som firma gir hele teamet hos oss en enorm boost. Men det er selvfølgelig også hyggelig å bli lagt merke til på individ-nivå, sier Øverby.

BAHRs senioradvokat Markus Nilssen er en annen advokat bransjen bør følge med på, ifølge kåringen.

– Disse kåringene blir gjerne veldig partner-fokusert. Derfor synes vi det er ekstra hyggelig at en av våre yngre, fremadstormende advokater får en slik anerkjennelse. Markus har vært i BAHR fra dag én i sin karriere, og har gått det vi omtaler som BAHR-skolen. Vi håper denne plasseringen vil være motiverende for både ham og våre andre advokater, sier managing partner Morten P. Smørdal.

Disse norske advokatene er inne på Associates to watch:

Øyvind Dehli, Thommessen

Christel Søreide, Wiersholm

Kristine Hasle Øverby, Wiersholm

Henrik M. Hafstad, Wikborg Rein

Line Camilla Werner, Wikborg Rein

Lars Erik Steinkjer, Wikborg Rein

Magnus Lütken, Schjødt

Johan Henrik Nossum, Schjødt

Markus Nilssen, BAHR

Øyvind Olimstad, Selmer

Thomas Tveiterås Øvestad, Kluge

 

BAHR, Thommessen og Wiersholm er selskapene som er topp-rangert i kåringen, med henholdsvis elleve, ti og ni plasseringer i den øverste kategorien, Band 1. BAHR ble kåret til årets norske selskap. I en annen advokatkåring, Legal 500, oppnådde selskapet med hovedkontor ytterst på Tjuvholmen nylig det sterkeste resultatet blant de norske firmaene, med topplasseringer i alle kategoriene.

 

– Vi setter stor pris på at vår posisjon nok en gang blir bekreftet av uavhengige ratingbyråer og undersøkelser som baserer seg blant annet på intervjuer med klienter, næringsliv og andre advokater, sier Smørdal.

Også Wiersholm gjør det sterkt med topplassering i elleve av femten kategorier, og en rekke anbefalte advokater.

– Når hele 36 av våre advokater er rangert i Legal 500 gir det oss en god indikasjon på at vi har de rette menneskene som leverer på en måte klientene er fornøyde med, sier Christine Liæker Lindberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wiersholms advokater Christel Søreide (t.v.) og Kristine Hasle Øverby får topplasseringer i ny advokatkåring .
Markeds- og kommunikasjonsdirektør Christine Liæker Lindberg er stolt over å ha to kvinnelige fremadstormende advokater i Wiersholm-stallen. Arkivfoto: Henrik Skjevestad
Morten Smørdal er stolt over å ha vunnet prisen for beste norske advokatfirma under Chambers-kåringen i april. Arkivfoto: Henrik Skjevestad
BAHR ble kåret til Law Firm of the year 2016 Norway under Chambers Europe Awards . Prisen ble tatt imot av selskapets styreleder Helge Stemshaug (t.v.) og kommunikasjonsdirektør Knut T. Traaseth under en seremoni i London 22. april. Foto: Privat

Toppfirma etter kategori

Bank og finans: BAHR, Thommessen, Wiersholm, Wikborg Rein.

Verdipapirmarkedet: BAHR, Thommessen, Wiersholm.

Konkurranserett: BAHR, Thommessen.

Oppkjøp og fusjoner/M&A: BAHR, Thommessen, Wiersholm, Wikborg Rein, Schjødt.

Tvisteløsning: BAHR, Hjort, Thommessen, Schjødt, Wiersholm.

Arbeidsrett: Arntzen de Besche, Haavind, Hjort, Wiersholm.

Energi: Thommessen.

Immaterialrett: BAHR, Grette, Schjødt.

Eiendom: Arntzen de Besche, BAHR, Haavind, Schjødt, Selmer, Thommessen.

Restrukturering / Insolvens: Kvale, Ro Sommernes, Selmer, Thommessen, Wikborg Rein.

Shipping: BAHR, Thommessen, Wiersholm, Wikborg Rein

Skatt: BAHR, Ernst & Young, Pricewaterhouse Coopers, Thommessen, Wiersholm.

TMT: Simonsen Vogt Wiig.

(Les flere kategorier og vinnere på: Chambersandpartners.com)

Lenke til Advokatbladets hjemmeside

Ansvarlig redaktør: Nina Schmidt, telefon 91 55 96 02
Utgiver : Advokatforeningen, Universitetsgt. 9, 0102 Oslo, telefon 22 03 50 50
Dette nettstedet redigeres etter Redaktørplakaten og Lov om redaksjonell frihet.
Alt materiale på disse nettsider er underlagt opphavsrett.
Les om personvern