Thommessen-partner Ylva B. Gjesdahl Petersen (33) og partner i Bull & Co, Jenny Sveen Hovda. Foto: Geir Egil Skog/Henrik Skjevestad

- Det morsomste er at dette ikke er en egen kvinneliste

Thommessen-partner Ylva B. Gjesdahl Petersen og Bull & Co-partner Jenny Sveen Hovda er trukket fram som to av de største stjerneskuddene i norsk næringsliv under 40 år.

Publisert Sist oppdatert

Under tittelen «40 under 40» (krever innlogging) trekker tidsskriftet Kapital frem førti stjerneskudd i det norske næringslivet under nettopp førti år.

Alle de utvalgte har gjort det «eksepsjonelt bra innen sine felt», og oversikten byr på flere kjent folk fra advokatbransjen.

I tillegg til Lawbotics-gründer og tidligere forretningsadvokat i Wiersholm, Merete Nygaard (34), har Kapital også inkludert Thommessen-partner Ylva B. Gjesdahl Petersen (33) og partner i Bull & Co, Jenny Sveen Hovda (33).

Kjønnsnøytral anerkjennelse

Næringslivsbladet beskriver Petersen som ekspert på oppkjøp og fusjoner, selskapsrett og kapitalmarkeder.

I fjor var hun blant annet rådgiver for Kongsberggruppen da de hentet inn nær fem milliarder kroner i en fortrinnsrettemisjon.

Petersen ble uteksaminert fra rettsvitenskap ved UiO i 2010, og med unntak av kort en fullmektigperiode i Kvale året etter, har hun vært i Thommessen siden. I april rykket hun opp til partner.

- Det er veldig gøy å ha kommet med. Jeg visste ikke at jeg skulle trekkes frem, så det var en hyggelig overraskelse. Det morsomste er kanskje at det ikke er en egen kvinneliste, og det er fint å bli anerkjent i en kjønnsnøytral oversikt, sier Petersen til Advokatbladet.

- Gir sterk inspirasjon

Jenny Sveen Hovda, partner i Bull & Co, er leder av firmaets faggruppe for teknologi og immaterialrett. Her er hun blant annet rådgiver for store produsenter av forbruksvarer innen opphavsrett og designbeskyttelse, skriver Kapital.

I likhet med Petersen gikk Sveen Hovda ut av UiO med en master i lomma i 2010, og etter det har hun både jobbet i Forbrukerombudet, samt vært medforfatter av boka «Immatrialrett i et nøtteskall». Advokatkarrieren har hun bygget i Bull & Co, som er et av få forretningsjuridiske firmaer som kan skilte med en kvinneandel på nesten 30 prosent i partnerskapet.

Hovda sier til Advokatbladet at det betyr mye å bli trukket fram som et stjerneskudd.

- Jeg var overrasket over at jeg kom med på denne listen, og jeg tror kanskje det er mitt fokus på å se muligheter, og min interesse for forretningsutvikling, som har gjort at jeg har blitt lagt merke til. Som forretningsadvokat arbeider jeg mye med innovasjonsbedrifter, og jeg er glad for å se at arbeidet jeg gjør anerkjennes som et viktig bidrag i deres verdiskapning. Å komme med på en slik kåring sammen med en rekke andre nytenkende mennesker gir en sterk inspirasjon til å satse videre, sier hun.

Powered by Labrador CMS