Anne Helsingeng er Domstoladministrasjonens nyeste styremedlem. Foto: Privat

Anne Helsingeng til styret i Domstoladministrasjonen

En rekke advokater ble i statsråd fredag utnevnt til nye verv eller stillinger. Advokat Anne Helsingeng, som for kort tid siden gikk fra Hjort til Bull, er utnevnt som nytt styremedlem i Domstoladministrasjonen, sammen med førstelagmann Marianne Vollan.

Publisert

Helsingeng er ansett som en av Norges ledende advokater innen restrukturering, insolvens, gransking og corporate compliance.

I 2019 ble hun kåret blant de ti beste på sitt felt i Finansavisens årlige advokatundersøkelse. I tillegg til korrupsjonssaken i Drammen og granskingen av Telenors eierskap i VimpelCom ledet hun også granskingen av SINTEFs avtaler med Iran.

Tidligere kretsleder

Advokat Ranveig Sem fra Skien ble samtidig utnevnt som Helsingengs personlige varamedlem. Sem har hatt flere tillitsverv i Advokatforeningen, og var blant annet kretsleder i Telemark krets fra 2004 til 2010, og satt i foreningens hovedstyre i perioden 2010 til 2014. Hun har siden 2011 vært fast forsvarer og fast bistandsadvokat ved Nedre Telemark tingrett og Agder lagmannsrett.

Advokat Ingeborg Fogt Bergby, privatpraktiserende advokat med bakgrunn som tingrettsdommer i Aust-Telemark tingrett og førstekonsulent i Nærings- og Handelsdepartementet, ble utnevnt til lagdommer ved Agder lagmannsrett.

Advokat Stig Gunleiksrud ble utnevnt til tingrettsdommer ved Nedre Romerike tingrett. Gunleiksrud har bakgrunn som medlem av kommunestyret i Ullensaker Høyre og jobber som «Head of Legal Europe & Asia Pacific» i Petroleum Geo-Services ASA.

Lars Christian Sunde, partner i Elden, er utnevnt til tingrettsdommer i Drammen tingrett. Sunde spesialiserer seg på prosedyre i sivile- og straffesaker. Han har tidligere vært dommerfullmektig i tingrettene i Oslo og Sogn, i tillegg til å ha deltatt som teamleder i Justisdepartementets beredskapsgruppe til Georgia fra 2009 til 2011.

Advokat Jørn-Lasse Førde Refsnes fra Advokatfirma Refsnes er utnevnt til tingrettsdommer i Sogn og Fjordane tingrett. Han startet som privatpraktiserende advokat i 2018, etter tretten år i politiet, og går nå videre til domstolen.

Fem advokater til Klagenemnda

Fem advokater er oppnevnt som medlemmer i Klagenemnda for offentlige anskaffelser for perioden 1.juli 2019 til 30.juni 2023.

Disse er Alf Amund Gulsvik (Wikborg Rein), Karin Fløistad (Simonsen Vogt Wiig), Kjersti Holum Karlstrøm (SANDS), Kristian Dahle Jåtog Trygstad (Føyen Torkildsen) og Marianne Høstmark Dragsten (Vaar advokat).

Powered by Labrador CMS