Kristin Fagerheim Hammervik blir sammen med politioverbetjent Rune Utne Reitan, programleder Jens Christian Nørve og krimforfatter og tidligere etterforskningsleder Jørn Lier Horst sentral i Åsted Norge.

Bodø-advokat tar over for Elden i Åsted Norge

Kristin Fagerheim Hammervik skal opplyse TV2s seere.

Publisert Sist oppdatert

Advokat Kristin Fagerheim Hammervik er en av to nye eksperter i TV2-suksessen Åsted Norge, melder kanalen.

– Det er kjempeartig å bli spurt, litt skummelt og kolossalt motiverende. Både for meg personlig, men også for meg i mitt daglige virke. Jeg har praktisert som advokat i snart 27 år i både Oslo og Bodø. Primært som bistandsadvokat for fornærmede i alvorlige straffesaker, og med saker som gjelder arbeidsrett, sier Hammervik i en melding.

- Utfyller hverandre

I tillegg til stillingen som partner i Advokatfirmaet Aga i Bodø, er hun også leder av Advokatforeningens bistandsadvokatutvalg og nestleder i Advokatforeningen Helgeland og Salten krets.

– Jeg mener jeg har både erfaring og kunnskap som kan komme godt med som ekspert i «Åsted Norge». Panelet består jo for øvrig av svært kompetente mennesker, og jeg tenker at vi vil utfylle hverandre på en god måte, legger Hammervik til.

Kristin Fagerheim Hammervik er ikke helt ukjent for Åsted Norge-seerne, ettersom hun deltok i programmet om containerbabyen, et program som fikk stor oppmerksomhet og blant annet ble nominert til Skup-prisen og Gullruten.

- Ønsket nytt blod

Hver uke følger rundt 500.000 nordmenn det direktesendte programmet som i fjor løste to forsvinningssaker. Siden januar 2016 har bidratt til å identifisere 120 etterlyste personer.

Hanne Kristin Rohde og John Christian Elden, som begge har vært med fra starten i 2016, forlater nå programmet.

- Vi takker forsvarsadvokat John Christian Elden og tidligere politileder Hanne Kristin Rhode for en formidabel innsats gjennom 12 sesonger. De har vært viktige bidragsytere til at programmet er blitt den suksessen det er blitt, sier TV2s programdirektør Kathrine Haldorsen.

- Vi tre i panelet har vært med 12 sesonger nå, og ledelsen i TV2 ønsket litt nytt blod inn og endring i konseptet, så det må vi jo bare akseptere. Jeg er mye bortreist denne sesongen, men er bedt om fortsatt å være med i blant som vikar og avløser. Det skal bli artig å se Kristin gå inn som bistandsadvokat i programmet i stedet for at jeg er med som forsvarer. Hun er en god advokat, og viste gjennom bistanden hun ga oss i Containerbaby-saken at hun er flink til å formidle, påpeker Elden til Advokatbladet.

Sesong 13 av Åsted Norge har premiere på TV2 den 14. februar.

Powered by Labrador CMS