Redningsskøyte, redningshelikopter og luftambulanse deltok i tillegg til øvrige nødetater i redningsarbeidet.

Ruspåvirkning ingen innvirkende faktor i ulykken der Thommessen-advokat omkom

Det bekrefter politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i sommer opplyste politiet i en pressemelding at senioradvokat i Thommessen, Stian Alexander Stene Slotte, hadde omkommet i en båtulykke i Lyngdal.

Et følge på fire var ute på krabbefiske da ulykken skjedde. Nødetatene fikk melding om at en båt hadde kjørt på en stake i nærheten av Kreklingholmen. De tre andre som var i båten ble flydd til sykehus, men ingen av disse ble livstruende skadd.

Håland forteller at etterforskningen har tatt sikte på å avklare det nærmere hendelsesforløpet, blant annet for å kunne ta stilling til i hvilken grad siktede handlet uaktsomt under føringen av båten.

Kort tid etter ulykken kunne politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt fortelle at en av de tre overlevende har status som siktet i saken. Siktelsen gjaldt straffeloven § 281 og uaktsom forvoldelse av en annens død. Siktede skal være en mann i 30-årene.

- Ruspåvirkning ingen innvirkende faktor

Politiadvokaten har nå kommet med en oppdatering i saken.

- Saken nærmer seg ferdig etterforsket. Status for siktede er uendret. Siktelsen gjelder stadig uaktsom forvoldelse av en annens død, sier Håland.

- Har dere fått svar på blodprøvene dere tok i kjølvannet av ulykken?

- Blodprøvene tilsier at ruspåvirkning ikke var en innvirkende faktor i hendelsesforløpet, sier politiadvokaten.

Byttet forsvarer

Berit Knudsen fra Farsundadvokatene ble opprinnelig oppnevnt som siktedes forsvarer i saken. Advokatbladet erfarer at det nå er Nils Anders Grønås, partner i Advokatfirma Wigemyr & Co, som forsvarer vedkommende.

Grønås ønsker ikke å kommentere saken.

Nils Anders Grønås er nå siktedes forsvarer.

- På nåværende tidspunkt har jeg ingen kommentar, sier han.

Powered by Labrador CMS