Siste avhør i saken ble gjennomført torsdag.

Lyngdal-dødsfallet: Én av de overlevende har status som siktet

Én av de tre som overlevde båtulykken i Lyngdal natt til mandag, er siktet for uaktsom forvoldelse av advokatens død, opplyser politiet til Advokatbladet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag formiddag opplyste politiet at senioradvokat i Thommessen, Stian Alexander Stene Slotte, omkom i en båtulykke i Lyngdal.

Nå forteller politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt at en av de tre overlevende har status som siktet i saken.

Siktet

En person som blir etterforsket som mistenkt, får status som siktet etter straffeprosessloven § 82 når påtalemyndigheten har erklært ham for siktet eller når forfølging mot ham er innledet ved retten, eller det er besluttet eller foretatt pågripelse, ransaking, beslag eller liknende forholdsregler rettet mot ham. Å få status som siktet gir siktede formelle rettigheter, som et vanlig vitne eller mistenkte ikke har.

- Siktelsen gjelder straffeloven § 281 og uaktsom forvoldelse av en annens død, sier han.

Håland forteller at den videre etterforskningen tar sikte på å avklare det nærmere hendelsesforløpet, blant annet for å kunne ta stilling til i hvilken grad siktede handlet uaktsomt under føringen av båten i tiden forut for ulykken.

Strafferammen for uaktsom forvoldelse av en annens død er seks år.

Utelukker forsett

Politiadvokaten forteller at de utelukker andre skyldformer enn uaktsomhet. Den siktede skal være i 30-årene, men politiet ønsker ikke å gå inn på øvrige detaljer om de involverte.

Håland forteller at de regner med å ferdigstille etterforskningen innen to måneder.

- Det er vanskelig å si konkret, men det er antydet at etterforskningen vil ferdig innen en måned, iallfall to. Vi venter blant annet på flere analyser, sier han.

Håland sier at prøvesvarene på blodprøvene som ble tatt i kjølvannet av ulykken, foreløpig ikke har kommet inn.

- Kan ikke utelukke flere siktelser

Politiadvokaten forteller at han ikke kan utelukke at det kan komme flere siktelser i saken, men at politiet ikke har konkrete holdepunkter for det på nåværende tidspunkt.

– Vi etterforsker for å opplyse saken så godt som mulig. I en sak som dette er det forskjellige mulige straffbare aspekter, sier han.

- Ikke tatt stilling til straffeskyld

Berit Knudsen fra Farsundadvokatene er oppnevnt som siktedes forsvarer i saken. Til Advokatbladet forteller hun at siktede er veldig berørt av saken.

- Dette er en tragisk ulykke, og min klient synes dette er fryktelig vanskelig, sier hun.

Berit Knudsen fra Farsundadvokatene

Knudsen forteller at siktede ikke har tatt stilling til straffeskyld på nåværende tidspunkt.

- Nå skal politiet etterforske saken videre, så får vi se hva som skjer, sier hun.

Powered by Labrador CMS