F.v.: partnerne Iselin Nybø i Schjødt, Ole Christoffer Ellingsen i Thommessen, Morten Smørdal i BAHR, Arild Frick i Wikborg Rein og Morten Goller i Wiersholm.

Partnere i Norges fem største advokatfirmaer på felles dugnad for Redd Barna

– I utgangspunktet er vi konkurrenter, men det er ikke vanskelig å gå sammen om et felles mål når det dreier seg om å hjelpe barn i krig og konflikt, sier Schjødt-partner Iselin Nybø.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag samlet fem partnere fra Norges største advokatfirmaer seg rundt «advokatbordet» på Deichman i Bjørvika, for å samle inn penger til Redd Barna i forbindelse med næringslivsdugnaden før årets TV-aksjon.

Gjennom egne ringerunder i forkant av den offisielle aksjonen 22. oktober, bidrar næringslivet til å samle inn betydelige summer til inntekt for barn som på ulike måter er rammet av krig og konflikt.

Hvor går pengene fra årets TV-aksjon?

I 2023 går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt.

Pengene som samles inn skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Norge og Den demokratiske republikken Kongo.

Midlene skal gå til tiltak som gjør familiene, skolene og nærmiljøene tryggere for barn, og som nærmere bestemt skal:

  • Hjelpe barn med å håndtere vonde opplevelser, gi helsehjelp og riktig ernæring
  • Gjenforene barn og familier som har kommet bort fra hverandre
  • Sikre trygg vei til og fra skolen og trygge klasserom der barna kan lære
  • Tilby barn trygge områder i nærmiljøet der de kan leke og le

Kilde: Redd Barna

Wiersholm er hovedsamarbeidspartner med Redd Barna, og har tatt initiativ til å samle sine største konkurrenter – Schjødt, Wikborg Rein, Thommessen og BAHR – til et felles innsamlingsprosjekt.

– I fjor kom Thommessen med forslag om å samles rundt et eget «advokatbord» da TV-aksjonen gikk til deres samarbeidspartner Leger Uten Grenser. Vi nølte ikke med å følge opp initiativet da årets aksjon ble tildelt Redd Barna, forteller managing partner Morten Goller i Wiersholm.

Rundt «advokatbordet» satt partnerne Iselin Nybø i Schjødt, Ole Christoffer Ellingsen i Thommessen, Morten Smørdal i BAHR, Arild Frick i Wikborg Rein og Morten Goller i Wiersholm.

– Samfunnsansvaret er en selvfølge

Firmaet bidrar årlig både med økonomiske midler og med gratis advokatbistand til Redd Barna, og har i tillegg et samarbeid med traineer som først jobber med barns rettigheter i Redd Barna og senere med forretningsjuss i Wiersholm.

Goller mener det er en klar holdning blant de fleste advokatfirmaer om at samfunnsansvaret er en viktig prioritet.

– Flere av oss utgjør store kunnskapsbedrifter og arbeidsgivere i Oslo, og da mener jeg det er en selvfølge at vi skal støtte opp under TV-aksjonen eller vise engasjement og støtte gjennom andre tiltak, sier Goller.

– Selv om vi i utgangspunktet er konkurrenter, så er det på ingen måte vanskelig å gå sammen om et felles mål når det dreier seg om å hjelpe barn i krig og konflikt, innvender Iselin Nybø, partner i Schjødt.

F.v.: Iselin Nybø, Ole Christian Ellingsen og Arild Frick.

«Penger til overs og hjerter av gull»

På ringelista til advokatene rundt bordet står både klienter, kollegaer og andre bekjente både i næringslivet og i privatlivet.

– Min strategi er å peile meg inn på de som har penger til overs og et hjerte av gull. Foreløpig har det vist seg å være en god strategi, sier Nybø.

Under fjorårets næringslivsdugnad i Oslo ble totalt 5,7 millioner kroner samlet inn til Leger Uten Grenser.

Noe konkret måltall for årets dugnad har de derimot ikke satt seg.

– Den eksakte summen er vi ikke så opptatt av. Målet er å få donert så mye som mulig – og litt til, understreker Goller.

Abid Raja: – Hederlig innsats fra advokatene

Også Venstre-politiker Abid Raja var til stede under næringslivsdugnaden i Oslo. Han er advokat i bunn, og kunne skilte med flere advokatfirmaer på ringelista si.

Advokat og Venstre-politiker Abid Raja.

– Jeg finner stor glede i å ringe rundt til bedrifter for å få opp dugnadsviljen i næringslivet, og har ringt alt fra matbutikker til investorer i løpet av disse timene.

– Jeg forsøkte akkurat å ringe advokatfirmaet Kvale, fordi jeg var trainee der i studietiden. Kontakten min plukket ikke opp telefonen, så jeg er spent på om jeg hører noe fra ham og om det etter hvert vil komme noen bidrag derfra også, sier Raja.

Han synes bevisstheten rundt eget samfunnsansvar generelt er høy i denne delen av næringslivet.

– Mange har nok en tanke om at advokater er selvopptatte, men det ansvaret og engasjementet advokatfirmaene viser når de år etter år donerer store summer til TV-aksjonen, vitner om det stikk motsatte. Det er noe hederlig over det, sier Raja.

Powered by Labrador CMS