Christel Søreide, Sverre Tyrhaug, Finn Bjørnstad, Magnus Lütken og Ida Marie Windrup var til stede for å samle inn penger til Leger uten grenser.

TV-AKSJONEN 2022

Norges største advokatfirmaer sammen på næringslivsdugnad

Ikledd røde t-skjorter satt toppledere og partnere fra Thommessen, Wikborg Rein, Wiersholm, Schjødt og BAHR side om side, og samlet inn penger til Leger uten grenser.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med TV-aksjonen som sendes på NRK søndag 23. oktober, ble det i dag avholdt en næringslivsdugnad på Deichman i Bjørvika. Til stede var ulike aktører fra næringslivet for å ringe og engasjere sine nettverk til å bidra med støtte til Leger uten grenser.

– Det er veldig meningsfullt å ta seg fri fra den daglige jobben for å bidra til dette formålet. Vi kan ha en innvirkning ved at vi kjenner mange oss imellom, sier managing partner i Thommessen, Sverre Tyrhaug til Advokatbladet.

Årets inntekt går til Leger uten grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner i Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Bangladesh og Sierra Leone.

«De fem store» tok opp telefonen

Gjennom samarbeidsavtalen Thommessen har med Leger uten grenser, ble de tilbudt fem plasser på ringedugnaden. Istedenfor å fylle alle plassene selv, valgte de å utfordre sine bransjekolleger, Wikborg Rein, Wiersholm, Schjødt og BAHR, til å stille.

– Vi tenkte at det ville være nyttig å få med flere firmaer for å kunne nå bredere. Jeg ringte mine konkurrenter som sa ja med en gang. De var veldig positive til å stille opp. Vi har snakket om å gjøre det til en tradisjon, så vi får binde oss til masten på det, sier Tyrhaug.

Med røde t-skjorter tredd over arbeidsuniformen, satt de fem konkurrentene side om side rundt samme bord, med et felles mål om å samle inn mest mulig penger. Tyrhaug er ikke overrasket, men synes det er positivt at de andre firmaene tok utfordringen.

Representanter fra de fem største advokatfirmaene var til stede for å ringe og spørre om donasjoner til Leger uten grenser.

– Det er veldig hyggelig å sitte sammen med mine største konkurrenter. Det er et stort engasjement blant de store firmaene om å bistå slike prosjekter. Thommessen jobber mye med Leger uten grenser, så det er kult at de er med på det de også, sier han.

Vil skape en tradisjon

– Vi har et stort samfunnsansvar alle sammen, og dette er en fin måte å bidra på. Jeg tror det er viktig for alle de store advokatfirmaene å bidra til slike formål, sier partner i Wiersholm, Christel Søreide.

– Det er hyggelig å sitte side om side med konkurrentene, og det er en fin måte å samarbeide på. Vi er enig om å gjenta det neste år, sier hun.

Også managing partner i Wikborg Rein, Finn Bjørnstad, håper å gjøre dugnaden til en tradisjon.

– Det er et fantastisk tiltak, og det gir en følelse av å være med på noe nyttig og verdifullt. Det er veldig hyggelig å føle at vi har et felles mål. Neste år er det Redd Barna som får TV-aksjonen, og vi stiller mer enn gjerne på det, sier han.

Målet er å få inn et betydelig beløp fra et nettverk bestående av venner av firmaet, forteller Bjørnstad.

– Veldig mange har en konto for tiltak som dette, så det er ikke enkelt å få inn store bidrag fra sidelinjen. Målet er å gjøre mest mulig i løpet av tiden jeg er her, sier han.

Heltene i Leger uten grenser

Partner i BAHR, Ida Marie Windrup, er stolt av å være med på dugnaden, men rekker all honnør til arrangøren.

– Det er ikke vi som fortjener applausen i dag, det er alle de som stiller opp for organisasjonen. Det er helt enestående, en virkelig fantastisk organisasjon, og et godt initiativ. Det er heltene i Leger uten grenser som fortjener oppmerksomheten, sier partner i BAHR, Ida Marie Windrup.

Powered by Labrador CMS