Lovstafetten Oslo ble kronet til vinnere av Lovstafetten 2022.
Lovstafetten Oslo ble kronet til vinnere av Lovstafetten 2022.

Lovstafetten Oslo løper for ukrainske barns rettigheter

For tredje året på rad arrangerer DLA Piper og Lovstafetten Oslo en Strava-stafett til inntekt for UNICEF.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 24. september inviterer Lovstafetten Oslo og DLA Piper Norge alle jusstudenter i Oslo til et løp til inntekt for UNICEF.

For hver tilbakelagte kilometer studentene logger på treningsappen, Strava, vil DLA Piper donere ti kroner til UNICEFs arbeid for Ukrainske barns rettigheter.

Vil knuse rekorder

Leder for Lovstafetten Oslo, Helene Bjørgen Fjørtoft, mener det er et viktig arrangement av flere grunner.

– Lørdagens veldedighetsløp er en fin mulighet til å vise at både studiene og løping kan handle om noe mer enn seg selv. I tillegg tror vi at «Løp for UNICEF» kan være et godt avbrekk i studiehverdagen og skape god lagånd internt i foreningen, sier hun til Advokatbladet.

Ambisjonene for årets løp er store. I fjor samlet de inn 37.000 kroner, et beløp de ønsker å forbedre i år.

Helene Bjørgen Fjørtoft er leder for Lovstafetten Oslo, en studentforening for løping.
Helene Bjørgen Fjørtoft er leder for Lovstafetten Oslo, en studentforening for løping.

– Hovedambisjonen er å slå tidligere års rekorder. Løp for UNICEF arrangeres for tredje gang i år og rekordmange studenter kjenner til konseptet. Vi håper dette fører til at så mange som mulig løper på lørdag, sier Fjørtoft.

Hun spår lange distanser og store innkasseringer.

– Det er mange som har trent seg opp for å kunne slå både egne og andres rekorder fra tidligere år. De mest ivrige løper nok sitt lengste løp i år med et tresifret kilometertall - noe som kommer til å bidra enormt til innsamlingen. Samtidig gjelder dette de aller færreste - og vi er takknemlige for alle kilometerne vi får, sier hun.

Bilder fra fjorårets løp da 197 jusstudenter samlet inn 37.000 kroner til UNICEF.
Bilder fra fjorårets løp da 197 jusstudenter samlet inn 37.000 kroner til UNICEF.

Stolthet og motivasjon

Tuva Røkke i DLA Piper
Tuva Røkke i DLA Piper

HR-konsulent i DLA Piper Norge, Tuva Røkke, forteller at arrangementet har stor fortjeneste på flere måter.

– Både pro bono-arbeid og studenter er viktig for DLA Piper, og dette er en fin måte å forene to av våre hovedsamarbeidspartnere på. Vi arrangerte bistandsløpet første gang i 2020 under pandemien, med formålet om å få til en meningsfull aktivitet for jusstudentene i Oslo, sier hun til Advokatbladet.

Hun tror det er en motiverende faktor for studentene å ha et årlig løp til inntekt for UNICEF.

– Vi har sett at engasjementet er stort og at flere bruker løpet som en motivasjon til å holde treningen gående. Samtidig er man stolte over å bidra til et godt formål. Dette er altså tredje året på rad vi arrangerer «Løp for UNICEF», og dette er noe vi ønsker å gjøre til en årlig tradisjon, sier Røkke.

Til inntekt for barn i Ukraina

– Fokuset i år er naturlig nok rettet mot Ukraina og UNICEFs arbeid med å ivareta ukrainske barns rettigheter forpliktet i Barnekonvensjonen, med et spesielt fokus på retten til skolegang. Vi i DLA Piper er stolte av at vi sammen med Lovstafetten og jusstudenter fra Universitetet i Oslo er med å støtte og synliggjøre UNICEFs innsats på bakken i Ukraina, sier Røkke.

Også hun har store ambisjoner for årets løp.

– Vi håper selvsagt å slå rekorden fra foregående år. Dette er et lavterskel bistandsløp, slik at alle kan være med å bidra. Vi har også oppfordret våre ansatte til å løpe i morgen. Man logger antall tilbakelagte kilometer i Strava-appen, og det kan være alt fra 1 km til rekordlange løp på 101 km som vi har sett tidligere år.

Gjengen i Lovstafetten Oslo.
Gjengen i Lovstafetten Oslo.
Fra fjorårets løp.
Fra fjorårets løp.
Powered by Labrador CMS