Se hva Andreas Unneland, Trude Marie Wold og Oddbjørn Slinning sier om Årstalen 2021.

- Få forvaltningssaker i domstolene kan være et symptom på at det er vanskelig å nå frem

- Vi trenger en rettstatsmelding i Norge, mener SVs justispolitiske talsperson Andreas Unneland.

Publisert Sist oppdatert

SVs justispolitiske talsperson Andreas Unneland er glad for at Jon Wessel-Aas rettet søkelyset mot NAV-sakene i Årstalen.

- Hvis vi skal styrke rettssikkerheten i Norge, så bør vi gjøre det for dem som trenger det mest. Da handler det om fri rettshjelpsordningen, salærsatsene til bistand- og forsvarsadvokatene, og om tiltakene som gjør at folk får kjennskap til sine rettigheter, sier Unneland til Advokatbladet.

- At det er så få forvaltningssaker i domstolene kan være et symptom på at vi har en fantastisk god forvaltning som treffer veldige riktige beslutnigner - eller et symptom på at det er vanskelig å nå frem med klager og en høy terskel for å ta saker til domstolene. Dette er et godt argument for at vi trenger en rettstatsmelding i Norge, sier Unneland.

- Slaget står nå

Også Advokatforeningens nestleder Trude Marie Wold var tilfreds med det hun hørte i talen.

- Jeg er fra en liten krets der vi bor spredt. Halv reisefraværssats rammer oss veldig. Dette er en viktig kamp - det er nå slaget står, sier Wold som representerer Midt Hålogaland krets.

Managing partner Oddbjørn Slinning i SANDS, bet seg særlig merke i det Advokatforeningens leder sa om store sanksjoner i forvaltningen, deriblant for overtredelser innen fiskerinæringen.

- Han tok opp mange viktige spørsmål. Det var mye jeg som forretningsadvokat ikke reflekterer over i det daglige, men som jeg selvfølgelig har sett mye av i avisene de siste ukene, sier Slinning.

Se hva Yngve Svendsen, Martine Aurdal, Erik Keiserud og Adele Matheson Mestad sier om Advokatforeningens årstale i vinduet over.

Powered by Labrador CMS