Erik Staurset Andresen har en lang advokatkarriere i Bergen bak seg. Nå trives han ved Øverbø Gjørtz sitt Ørsta-kontor.

Kåret til Norges fremste talent innen fiskeri og havbruk

I 2020 flyttet Erik Staurset Andresen hjem til Volda. Nylig ble Øverbø Gjørtz-partneren stemt frem som landets fremste talent innen fiskeri og havbruk i Finansavisens advokatundersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Fra 2014 til mars 2020 jobbet Erik Staurset Andresen (38) ved Wikborg Reins Bergenskontor. For et par år siden sa fiskeri- og havbruksspesialisten opp jobben og begynte som partner ved Øverbø Gjørtz’ lokalkontor i Ørsta, et kontor som ble etablert i 2015.

Andresen erkjenner at det var et vanskelig valg å skulle forlate en interessant jobb i Bergen og ta med familien til hjemtraktene ved Sunnmørsalpene. Etter at flyttelasset gikk i juni 2020, har han ikke angret på avgjørelsen.

– På grunn av barnehageopptak jobbet jeg de to første månedene fra hjemmekontor i Bergen. Jeg kunne nok egentlig jobbet fra hvor som helst i landet – eller verden – bare jeg hadde hatt tilgang på internett, og en flyplass i nærheten, sier Andresen.

Uken før Advokatbladet er på besøk har han vært på havbrukskonferanse i Tromsø.

– At infrastrukturen med en lokal flyplass er her, er veldig positivt, selv om det krever litt planlegging å reise.

Beholder nettverket

Andresen jobber spesialisert opp mot havbruksbransjen, og bistår oppdrettsselskaper over hele landet. Derfor synes han det er viktig å få tilgang til sterk fagkompetanse i et spesialisert miljø.

– Har klienten en god relasjon til advokaten ønsker de gjerne av å beholde den, og er mindre opptatt av hva slags logo det står på brevarket, poengterer Andresen.

Nylig ble han stemt frem som landets fremste talent innen fiskeri og havbruk i Finansavisens advokatundersøkelse, et fagområde der hovedkategorien ble vunnet av Andresens tidligere kollega Grunde Bruland fra bergenskontoret til Wikborg Rein.

– Jeg synes det er veldig kjekt å bli stemt frem av kollegaer rundt omkring i landet. Jeg har funnet det fagområdet som jeg synes det er aller mest spennende å jobbe med og da er det ekstra gøy at dette også blir lagt merke til i denne typen kåringer.

Andresens advokathverdag i Ørsta består i all hovedsak av løpende rådgivning, ikke mange rettssaker.

– Det er ganske langt herfra til Ålesund, særlig på vinteren når fergen ikke alltid går. De gangene jeg går i retten er det sjelden i tingretten i Volda. Likevel er den viktig for at det juridiske miljøet i vår region skal opprettholdes, erkjenner Andresen.

Sentrale i utvalg

I tillegg til jobben som partner i Øverbø Gjørtz sitter han også i Advokatforeningens utvalg for fangst, fiskeri og havbruk.

– Der jobber jeg for tiden med førsteutkast til Advokatforeningens høringssvar på en ny ordning for havbruk til havs. Å få et innblikk i dette, og diskutere med andre i utvalget på et nasjonalt nivå utenfor mitt firma er svært spennende, og bidrar til å holde vår spissede kompetanse oppdatert.

Som advokat på et mindre sted kan Øverbø Gjørtz også koble på kollegene fra de andre kontorene ved større oppdrag.

– Og nettverket man har fra før av blir jo ikke bort selv om man flytter. Noen oppdrag forsvinner kanskje – mens andre oppdrag kommer til, sier Andresen.

Advokatfullmektig Fredric Holen Bjørdal (t.v.) og partner Erik Staurset Andresen er foreløpig de to eneste medarbeiderne ved Øverbø Gjørtz sitt Ørsta-kontor. Nå vil de ha flere kolleger. Her utenfor den karakteristiske Fru Svendsen kunst og kulturkafe i Ørsta sentrum.

- Ønsker bistand til å endre

Pr. i dag er Andresens eneste kollega ved Ørsta-kontoret advokatfullmektig Fredric Holen Bjørdal (32), som startet i jobben i fjor høst. Sistnevnte har lang politisk erfaring fra Stortinget og bistår både privatpersoner og næringsliv med å få gjennomslag overfor offentlige myndigheter.

Han flyttet hjem igjen til Sunnmøre fjor, etter åtte år med pendling frem og tilbake som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i arbeids og sosialkomiteen og i finanskomiteen.

– Her jobber vi spesialisert, og i all beskjedenhet synes jeg vi gjør det bra. Jurister har en tendens til å være veldig opptatt av å tolke og avklare rettstilstanden, men vi ser at klientene ofte har interesse av ikke bare å avklare, men også bistand til å forsøke å endre rettstilstanden eller avgjørelser i politikk og forvaltning, forklarer Bjørdal.

Også han er tillitsvalgt i Advokatforeningen, som medlem i utvalget for forvaltningsrett.

Powered by Labrador CMS