Med sine 71 poeng vant Wiersholm-partner Rune Opdahl kategorien personvern.
Thommessens Espen A. Werring vant kategorien teknologi og digitalisering.
I år som i fjor vant Elden-advokat Anders Brosveet kategorien for økonomiske straffesaker.
Morten Goller vant igjen flest poeng i kåringen der advokatene rater hverandre.
Haavinds Johnny Johansen er en av årets nye vinnere og toppet kategorien for entreprise.
BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt og Finansavisens Oliver Orskaug kunne konstatere at det var flere kvinner på topp ti i kategorien fast eiendom. Aller øverst så Bjørkholt sitt eget navn.
Wikborg Rein-styreleder Geir Sviggum ble kåret til årets internasjonale advokat.
Siri Teigum fra Thommessen vant igjen i kategorien konkurranserett, og mottok diplom av Finansavisens Oliver Orskaug.
Ny vinner av året er SANDSs Lars Berge Andersen i kategorien offshore og oljeservice.
Svein Gerhard Simonnæsi BAHR toppet pallen i kategorien for oppkjøp og fusjoner.

- Disse advokatene har mest grunn til å juble

- Advokatbransjen trenger nye enere. Men det er litt trist å se at alle de nye vinnerne er menn, der vi gjerne skulle sett unge, fremadstormende kvinner, sier Advokatbladets kommentator Erlend Wessel Carlsen.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld var det tid for Finansavisens årlige advokatkåring. Advokatbladets kommentator Erlend Wessel Carlsen, som i en årrekke var redaksjonssjef for Finansavisen JUS, mener SANDS nye topplasseringer ved Oddbjørn Slinning, og Lars Berge Andersen , samt førsteplassen til Haavinds Johnny Johansen, var noen av høydepunktene under prisutdelingen.

Sistnevnte har tidligere vært omtalt som den nærmest evigvarende to-eren innen entreprise.

- Jeg synes det er imponerende av SANDS å få to nye vinnere, og synes også det er verdt å nevne Ro Sommernes-partner Håvard Wiker innen konkursrett, en kategori der Knut Ro lenge var på tronen. At Wiker nå vant, viser at der du har en ener, så gror det gjerne godt under også. Hans topplassering er et tegn til markedet om at seieren nødvendigvis ikke er tapt, selv om eneren trapper litt ned, sier Carlsen.

Se video! Erlend Wessel Carlsen kommenterer høydepunktene under Finansavisens advokatkåring - og svakhetene.

Fremdeles få kvinner

Kun to av årets vinnere var kvinner; Anne Sofie Bjørkholt innen fast eiendom, og Thommesens Siri Teigum i konkurranserett.

- Finansavisen rapporterer at det totalt sett er flere poeng til kvinner. Så det er lov å håpe at det har flyttet seg noe, selv om vi neppe ser konturene av det med det aller første. Men det er veldig bra at Bjørkholt og Teigum gjør det så bra i år også, sier Carlsen.


Han understreker at et navn som Wikborg Reins Ingrid Høstmælingen har gjort store fremskritt på listene på få år, og han ser flere tegn til bedring, særlig i enkeltkategorier.

Goller holdt stand

- Innen fast eiendom er topp tre alle kvinner. Vi skulle gjerne sett dette i flere kategorier.

- Hvilken advokat har aller mest grunn til å juble over resultatene i undersøkelsen?

- Det er vanskelig å komme utenom Morten Goller i Wiersholm, som nok en gang satte ny poengrekord, og fikk nesten hundre poeng mer enn nestemann på listen. Det skjer samtidig som han har rollen som managing partner. Den rekorden er noe av det mest oppsiktsvekkende jeg har sett i Finansavisen JUS sin historie, sier Carlsen, som også trekker frem BAHR, som økte poengfangsten med over 100 poeng.

På den andre siden mistet firmaer som Wikborg Rein, Arntzen de Besche, Selmer og Hjort poeng sammenlignet med året før.

- Det er vanskelig å peke på tapere på en slik festkveld, men hvis du ser bak tallene var det mange flere poeng i spill i år. At et firma som Wikborg Rein da mister over hundre poeng sammenlignet med året før, er de neppe helt fornøyde med. Samtidig har noe av dette naturlige forklaringer. Blant annet har Arntzen de Besche mistet flere av sine advokater til andre firmaer, sier Carlsen.

Powered by Labrador CMS