Ole Lund ga tommelen opp da han mottok prisen på Finansavisens galla onsdag kveld.

BAHR-veteran Ole Lund (85) hyllet med ærespris

- Jeg er rørt, sier advokaten som i en årrekke var styreleder i noen av landets største selskaper.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld var det tid for Finansavisens advokatkåring, der advokatfirmaene rangerer hverandre i en rekke ulike kategorier.

Aller mest applaus fikk en prisvinner i en kategori som kun deles ut i spesielle tilfeller: BAHRs Ole Lund som fikk ærespris.

Han mottok prisen til rungende, og stående applaus fra salen som med noen få unntak bestod av forretningsadvokater fra landets største firmaer.

Lund var en av Norges mest profilerte advokater på 90-tallet, og styreleder i en rekke selskaper. I 1998 ble han som 65-åring partner i BAHR, og der er han fremdeles rådgiver for firmaets yngre krefter.

Konkurrentenes mest ettertraktede

1. Morten Goller, Wiersholm

2. Thomas K. Svensen, BAHR

3. Anne Sofie Bjørkholt, BAHR

4. Hans Cappelen Arnesen, Thommessen

5. Johnny Johansen, Haavind

6. Sigurd Opedal, Wikborg Rein

7. Christian B. Hjort, Hjort og Geir Sviggum, Wikborg Rein

9. Jan B. Jansen, BAHR

10. Stephan Jervell, Wiersholm, Svein Gerhard Simonnæs, BAHR og Thomas Andreassen, Nord Advokatfirma

- Han har vært administrerende direktør, og undervist ved universitet. Som styreleder og styremedlem la han premissene til rette for noen av landets største selskaper, deriblant Oslo Børs, DnB og hotellet her vi er i kveld - Hotel Continental, sa prisutdeler og Finansavisen Jus-journalist Oliver Orskaug i sin tale.

Forhandlingsmester

- Jeg er rørt, og synes det er veldig morsomt. Å få en slik pris gir et fint tilbakeblikk på livet mitt som advokat, sier Lund til Advokatbladet.

- Hvilke høydepunkter fra din karrière du vil trekke frem?
- Et av høydepunktene var fusjonen mellom DnC og Bergen bank, som skapte DnB. I tillegg vil jeg trekke frem privatiseringen av Statoil, og styreansvar, som jeg har vært veldig opptatt av. Jeg har forhandlet mye opp igjennom årene, og mitt mantra har alltid vært at forhandlinger krever realisme - og gode forberedelser, sier Lund.

Poengtoppen

1. Morten Goller, Wiersholm, 244
2. Lars Berge Andersen, SANDS, 157
3. Richard Sjøqvist, BAHR, 150
4. Hans Cappelen Arnesen, Thommessen, 141

5. Siri Teigum, Thommessen, 138
6. Rune Opdahl, Wiersholm, 135
7. Jan Fougner, Wiersholm, 118

8. Johnny Johansen, Haavind, 117

9. Kjetil Vågen, CLP, 111

10. Jens Brede, Kvale, 110
Kilde: Finansavisen Jus

Fremdeles er han på kontoret i BAHR flere ganger i uken.

- Det er hyggelig å kunne komme med noen råd til de som kommer innom. Så får vi se hvor lenge det holder, nå som jeg er 85 år, sier Lund.

Årets advokatundersøkelse i regi av Finansavisen, der advokatene rangerer hverandre, er den 22. i rekken, og den tredje gangen den gjennomføres med gallamiddag.

Ny poengrekord

Totalt ble det kåret mer enn tjue prisvinnere på Hotel Continental i Oslo onsdag kveld. I år, som i fjor, satte Wiersholm-partner Morten Goller ny poengrekord blant advokatene.

Han endte opp med 244 poeng, og toppet dermed kåringen suverent foran Lars Berge Andersen fra SANDS som var nestemann på listen. Like bak fulgte Richard Sjøqvist.

Wiersholm vant også prisen som beste firma, med 1787 poeng, rett foran BAHR på andreplass med 1756 poeng. Thommessen endte på tredjeplass med 1611 poeng.

Se flere bilder fra festkvelden under!

Wikborg Rein-styreleder Geir Sviggum ble kåret til årets internasjonale advokat.
Audun Moen (t.v.) fra DnB fikk nok en gang prisen som årets internadvokat. Han benyttet anledningen til å gratulere BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt som for andre år på rad vant i kategorien fast eiendom. I midten står Bjørkholts tidligere kollega, Wikborg Rein-partner Leif Petter Madsen.
Lars Berge Andersen fra SANDS vant kategorien offshore og oljeservice.
Aadne M. Haga og Dag Mjaaland fra Wikborg Rein kunne glede seg over seieren i kategorien årets juridiske prestasjon for sitt arbeid med Gazprom-saken.
Siri Teigum fra Thommessen vant igjen i kategorien konkurranserett, og mottok diplom av Finansavisens Oliver Orskaug.
Powered by Labrador CMS