Talentprisen!

Nå kan du nominere kandidater til Talentprisen!

Hvem blir årets leder i 2023? Vinneren kåres i november.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2012 har Advokatforeningen delt ut den eminente talentprisen. De første ni årene gikk den til advokatfirmaer som utmerket seg innenfor talentutvikling, før den i 2021 fikk ny drakt og i stedet ble delt ut til enkeltpersoner.

I 2023 er prisen oppdatert på ny. De to siste årene har det vært to vinnere; én advokatfullmektig og én prinsipal / leder. I år blir det kun én vinner - nemlig årets prinsipal.

«Advokatforeningens talentpris har som formål å fremme talentutvikling, gjennom å hedre dem som er best på det», skriver foreningen på sine nettsider.

Tre hovedkriterier

I 2023 vil juryen legge særlig vekt på kandidater som engasjerer seg på en god måte i både den faglige og personlige utviklingen hos fullmektiger og ferske advokater.

Den vil også se på kandidatenes evne til å tiltrekke, utvikle og beholde et bredt mangfold av talentfulle advokater og advokatfullmektiger, samt evnen til å være en god talsperson for advokatrollen ved å fremme dens kjerneverdier i det offentlige rom.

«En god advokat må ha god innsikt i reglene for god advokatskikk, håndtering av klienter, vurdering av prosessrisiko, forstå advokatens rolle i rettsstaten og mestre en rekke andre forhold man ikke nødvendigvis har lært så mye om på studiet», skriver foreningen.

Ønsker nominasjoner fra hele bransjen

Hvem som helst kan nominere kandidater, både seg selv og andre, til talentprisen. Det eneste kravet er at kandidaten er medlem av Advokatforeningen.

Foreningen presiserer at «juryen ønsker nominasjoner fra advokatfirmaer i alle størrelser, internadvokater, organisasjonsadvokater og offentlig ansatte advokater fra hele landet. Antallet fullmektiger og talenter under advokaten er ikke avgjørende. Det er kvaliteten på advokatens engasjement, og hvordan han eller hun bidrar til å støtte og utvikle talentene, som teller.»

Juryen ber om en inntil to A4-siders lang begrunnelse for hvordan den nominerte har utmerket seg, oppfyller kriteriene og for hvorfor akkurat denne advokaten fortjener å motta Advokatforeningens talentpris.

For å nominere kandidater, må man fylle ut DETTE skjemaet og sende det HIT innen fredag 22. september.

Dette er juryen

 • Ingebjørg Tønnessen, dommer i Oslo tingrett (leder)
 • Bartlomiej (Bartek) Mioskowski, leder av studentorganisasjonen Mino.Jur. Oslo
 • Thea Susanne Skaug, advokat i DNB og medlem av Advokatforeningens mangfoldsutvalg
 • Helle Cecilie Lineikro, leder av Yngre Advokater Vest-Agder Krets og advokat i Advokatfirma Tofte
 • Hallvard Østgård, advokat og partner i Advokatfirmaet Østgård

Prisutdeling i november

Årets talentpris vil bli delt ut under et av Advokatforeningens største årlige arrangementer, den tradisjonelle Årstalen, i november.

Juryen velger ut tre finalister som annonseres i Advokatbladet i oktober.

I fjor var det Bull-partner Anne-Sofie Rolfsjord og Wiersholm-fullmektig Anne Katrine Sletbakk Ramstad som ble kåret til årets prinsipal og årets advokatfullmektig.

Tidligere temaer og vinnere

 • 2021: Årets leder/prinsipal: Nicolai V. Skjerdal, Fend Advokatfirma. Årets advokatfullmektig: Servet Yildiz Stêrk, Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell.
 • 2020: Best på å tiltrekke seg og beholde talenter gjennom kompetanse – og talentutvikling: Advokatfirmaet Wiersholm.
 • 2019: Digital satsing: Advokatfirmaet Wikborg & Rein
 • 2018: Arbeid med å fremme kjønnsbalanse: Advokatfirmaet Lund & Co
 • 2017: Ordninger eller program som sikrer de unge en karriere vider i firmaet: Advokatfirmaet Thommessen
 • 2016: Pro bono, fleksibilitet og tillit til ansatte: Advokatene på Storkaia
 • 2015: Balanse mellom jobb og fritid: Advokatfirmaet Mageli
 • 2014: Mulighet til å arbeide internasjonalt: Advokatfirmaet Wikborg Rein
 • 2013: Utvikle og beholde talenter ved å sikre mangfold: Advokatfirmaet Selmer
 • 2012: Kvinner i advokatbransjen: Advokatfirmaet Hjort
Powered by Labrador CMS