- Jeg har alltid hatt som mål å bli partner, sier Høgdahl.

Aabø-Evensen gjør 27-åring til Norges yngste partner

Etter snaue to år forlater André Høgdahl BAHR, og vender tilbake til firmaet der karrieren startet. Med det blir han landets yngste partner. - Vi dyrker talenter fra innsiden, sier Aabø-Evensen.

Publisert Sist oppdatert

I 2020 fullførte André Høgdahl jussutdanningen ved UiO. Samme høst fikk han innpass hos Aabø-Evensen som advokatfullmektig. Etter to år gikk ferden videre til BAHR. Den 1. januar i år hyret Aabø-Evensen han inn igjen. Denne gangen som partner.

- I Aabø-Evensen lærer du fra dag én at det er rom for å lykkes. Vi forsøker å utfordre markedet ved å endre spillereglene til klientens fordel, og dersom du er villig til å legge ned den nødvendige arbeidsinnsatsen hver dag, vil du oppnå suksess, sier Høgdahl.

- Døra står alltid på gløtt 

I firmaet blir 27-åringen en del av ledergruppa for oppkjøp og fusjoner, som ledes av Ole Kristian Aabø-Evensen. Oppkjøp og fusjoner skal også Martin Gunnerius Unneberg arbeide med. Han rykker opp til partner internt. Med det har firmaet gått fra tre til fem partnere, og teller nå femten ansatte.

Grunnlegger Ole Kristian Aabø-Evensen, som senest i fjor ble kåret til den beste M&A-advokaten i landet av Kapital Jus, forteller at det er viktig for firmaet å dyrke talenter fra innsiden.

Høgdahl er født i 1996, og er med det den yngste advokat-partneren i Norge.

- Dette er en velkjent modell i advokatbransjen for å skape lojalitet hos fremtidige talenter, men som en rekke advokatfirmaer har forlatt i senere tid, sier han. 

- Talentene våre må gjerne dra ut i verden og hente nye impulser, men disse vet at vi er en storfamilie der døra alltid står på gløtt, fortsetter Aabø-Evensen.

- BAHR er en god skole 

Høgdahl erkjenner at det har vært nyttig å erfare hvordan de største firmaene opererer i sin daglige virksomhet.

- BAHR, og spesielt gruppen for kapitalforvaltning ledet av Peter Hammerich, er en god skole. Men jeg kan ikke legge skjul på at dersom man vil vokse mest mulig i rollen som advokat og prosjektleder, så bør man se hen til mindre firmaer som stadig utfordrer markedet. Det er rett og slett en annen «puls» og arbeidsglede, sier Høgdahl. 

- Dessuten liker jeg veldig godt måten vi håndterer transaksjonene i Aabø-Evensen. Det er spennende å gripe muligheten til å fortsette og utvikle den gode kulturen i firmaet, der man fra dag én får mye ansvar og stor frihet til å lykkes, fortsetter han. 

Har jobbet målrettet 

Høgdahl forteller at han alltid har hatt som mål å stifte partnerskap, og han har jobbet målrettet for å få det til. 

- Jeg skjønte tidlig viktigheten av å ta eierskap, i ordets rette forstand: Det er viktig å eie og ta ansvar over de oppgavene man blir tildelt.

- Dessuten er det viktig å være nysgjerrig på klientenes utfordringer. Samtidig er jeg ikke redd for å brette opp ermene. Denne fremgangsmåten har vist seg fordelaktig, sier han.

- Håndterer de største transaksjonene 

Som den yngste partneren i landet, ser han frem til å være med på å utfordre og avkrefte påstander i tiden som kommer. 

- Man trenger ikke å være et stort advokatfirma for å håndtere selv de mest komplekse transaksjonene. Det er kompetansehuset Aabø-Evensen et glimrende eksempel på, sier Høgdahl.

Grunnleggeren er enig.

Aabø-Evensen forteller at firmaet har ambisjoner om å bli større.

- Til stadighet beviser vi at vi kan håndtere de aller største transaksjonene, og dette vel så godt som de største firmaene. Transaksjonen av det norske gruveteknologiselskapet Devico til IMDEX på om lag 2,2 milliarder kroner er et eksempel på kjernen av vår virksomhet. Salget av en majoritetspost i Timex Group til et av verdens største hedgefond, Baupost, et annet, sier han. 

Selv om firmaet ikke har noen ambisjon om å være på størrelsen med de største, er det videre vekst og økt takt i ansettelser som vil stå i fokus de kommende årene. 

- Vi har vekstambisjon, og den står fast, sier Aabø-Evensen. 

Powered by Labrador CMS