Tok et siste farvel med Tor Erling Staff: – Han var et forbilde for alle forsvarere

Tor Erling Staff bisettelseFredag ble Tor Erling Staff bisatt fra Frogner kirke i Oslo. Blant kistebærerne var sønnen Trygve (foran til høyre).

Tidligere advokat-kollega Kim Gerdts trekker frem Tor Erling Staffs evner til å se de ansatte som mennesker – uten å blande seg inn i privatlivene deres, mens Berit Reiss Andersen vil huske Staff som en raus advokat, med et ungdomsopprør som varte livet ut.

Fredag ettermiddag var familie, venner, og tidligere kolleger samlet i Frogner Kirke i Oslo for å overvære bisettelsen av tidligere strafferettsadvokat Tor Erling Staff. Med musikk av Mariann Aas Hansen, og en innholdsrik tale av advokatsønnen Trygve, ble det en verdig avskjed med advokat-nestoren.

– Som far var han absolutt ingen høne-far. Vi fikk stor frihet i barndommen, han jobbet jo mye. Men han var veldig raus, sa Trygve Staff i talen.

– Masse humor

Han erkjente at advokat-faren også kunne være krevende.

– Fatter´n krevde mye av alle rundt seg – også seg selv. Han sa at vi måtte ansatte unge jurister før de var blitt ødelagt av det offentlige, fortsatte Staff.

– Det var mye humor, latter og aldri en kjedelig dag på jobb, fortsatte sønnen.

Nylig lot han seg intervjue i Advokatbladet om farens bortgang.

– Han var flink til å opptre med den rette ærbødighet og ydmykhet i retten, selv om han kjørte på og tok argumentene helt ut, sa Staff.

Advokat Tor Erling Staff ble 85 år, og bisatt fredag. Her avbildet utenfor sitt kontor i 2006. Foto: Advokatbladet

 

Glad i mennesker

Også i bisettelsen trakk Trygve Staff frem farens evner til å se mennesket bak fasaden.

– Han så helt bort fra utseende når han møtte folk. Om de var slitne eller hva det var, – han møtte dem som mennesker, påpekte sønnen.

DLA Piper-partner, og tidligere leder av Advokatforeningen, Berit Reiss Andersen, har mange gode minner med Tor Erling Staff.

– Han var en advokat jeg så opp til, det var alltid spennende å høre ham i retten. Han var raus med kolleger – også tror jeg han hadde et ungdomsopprør som varte livet ut, sier Reiss Andersen.

Se videointervju med advokatene Berit Reiss Andersen og Kim Gerdts i vinduet under:

 

Strafferettsadvokat Kim Gerdts jobbet i flere år med Staff.

– Det var en fantastisk tid. Han var et forbilde for alle forsvarere med sin integritet, og sitt mot. Han var veldig opptatt av at vi hadde det ålreit i privat også, hans kjærlighet til mennesker generelt gjennomsyret hele hans virke. Han ønsket å stå der ingen annen ville stå. Der var det godt å stå, mente han.

– Nesten som en far

Gerdts trekker frem at perioden med Staff var utrolig inspirerende – men også krevende.

– Men uansett hvor mye vi jobbet, arbeidet vi alltid mindre enn han. Han var en veldig god sjef, og hadde alltid tid til å komme med innspill hvis vi hadde noe vi lurte på. Staff var opptatt av at vi hadde et godt privatliv – uten å blande seg inn i det. Han var et fantastisk menneske – for meg var han nesten som en far, påpeker Gerdts.

De siste månedene tilbragte Tor Erling Staff på Smestadhjemmet i Oslo, der han sovnet stille inn 22.juli.

Se bildeserie fra bisettelsen under.