Slektningen til Slotte er nå dømt for å uaktsomt ha forvoldt hans død.

Dømt til fengsel for uaktsomt å ha forvoldt advokats død

I fjor sommer døde en Thommessen-advokat i en båtulykke i Lyngdal. Nå er mannen som førte båten dømt for uaktsomt å ha forvoldt advokatens død. 

Publisert Sist oppdatert

I fjor sommer, natt til 24. juli, fikk nødetatene i Lyngdal melding om at en en 16 fots lettbåt med fire personer om bord hadde kjørt inn i en jernstake på vei tilbake fra krabbefiske. Ulykken medførte at 37 år gamle Stian Aleksander Stene Slotte fra Bærum, daværende advokat i Thommessen, omkom. 

De tre andre som var i båten ble flydd til sykehus, men ingen av disse ble livstruende skadd. Kort tid etter ulykken kunne politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt fortelle at én av de tre overlevende hadde status som siktet i saken.

Nå er føreren av båten, en mann i begynnelsen av 30-årene fra Sørlandet, dømt til fengsel i 60 dager. Av disse gjøres 39 dager betinget, med en prøvetid på to år. I tillegg har mannen blitt pålagt en sperrefrist på to år hva angår båtførerprøven. Videre må mannen dekke sakskostnader på 5000 kroner.

«Under sin navigering av båten var han, etter forholdene på stedet, ikke tilstrekkelig aktpågivende, varsom og/eller oppmerksom, idet han førte båten i mørket med begrensede siktforhold», fremgår det av dommen fra Agder tingrett. 

Det ble videre vektlagt at føreren holdt høy fart, samt at han ikke hadde avlagt pliktig båtførerprøve. 

AdvokatWatch har også omtalt saken

Nektet straffskyld

I retten nektet tiltalte straffskyld. 

Etter en samlet og konkret vurdering av faktum, fant retten det bevist at tiltalte var skyldig i uaktsom forvoldelse av død. Aktor ønsket 30 av 60 dager gjort betinget. Retten la likevel vekt på den nære relasjonen mellom avdøde og tiltalte, hvorfor 39 dager av fengselsstraffen ble gjort betinget. 

– En slik hendelse er ikke noe som svinner bort. Du bærer det med deg resten av livet. Det går greit, og heldigvis er familiebåndene sterke ennå, forteller mannens forsvarer, Nils Anders Grønås i Advokatfirmaet Wigemyr, til VG.

- Min klient skal lese gjennom den nøye og ta betenkningstid for å vurdere en mulig anke, fortsetter forsvareren. 

Startet i Thommessen som student

I Thommessen jobbet Slotte hovedsakelig med transaksjoner. Han startet i firmaet som student tilbake i november 2009. Han tok jussutdanningen ved Universitetet i Oslo, hvor han ble uteksaminert i 2013. Slotte hadde et utvekslingsopphold ved Cornell University i New York, og studerte også ett år ved Chicago-Kent College of Law.

Fra oktober 2016 til april 2017 hadde han et opphold som dommerfullmektig i Oslo Byfogdembete, mens han fra januar 2020 til mars 2022 var advokat i DNB. Slotte var gift med Thommessen-partner Frida Stene-Slotte.

- Stian var en fantastisk kar og en enestående god kollega, uttalte managing partner i Thommessen, Sverre Tyrhaug, i kjølvannet av ulykken i fjor. 

Powered by Labrador CMS