Cecilie Lysjø Jacobsen.

Sjekk hvilke advokater som er innstilt til ledige embeter som tingrettsdommer og lagdommer

Totalt seks advokater er innstilt - og en gammel kjenning vender hjem.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag var det møte i Innstillingsrådet for dommere og nå er protokollen klar. 

Totalt er det ti ledige embeter som skal fylles: Et som jordskiftedommer ved Helgeland jordskifterett, to som tingrettsdommer i Agder tingrett ved rettssted Farsund og rettssted Kristiansand, to som lagdommer i Borgarting lagmannsrett, to som tingrettsdommer i Buskerud tingrett, et som tingrettsdommer i Vestre Finnmark tingrett ved rettssted Hammerfest, et som tingrettsdommer i Vestre Innlandet tingrett ved rettssted Vågå, samt et embete som jordskifterettsleder i Trøndelag. 

Enkelte av navnene er unntatt offentlighet, men basert på hva som fremkommer av protokollen, er minst seks advokater innstilt. 

Fra senioradvokat til tingrettsdommer

Til de to ledige embetene som tingrettsdommer i Agder, er Emma Kristin Midtbø Isaksen og Knut Meek Corneliussen innstilt som henholdsvis nummer en og nummer tre til rettssted Kristiansand - under dissens. 

Av Innstillingsrådets mindretall, bestående av Magnhild Pape Meringen, er Emma Kristin Midtbø Isaksen innstilt som nummer to.

Isaksen er for tiden i permisjon fra sin stilling som senioradvokat i Simonsen Vogt Wiig, hvor hun hovedsakelig arbeider med entrepriserett og offentlige anskaffelser, samt generell sivilprosess.

Corneliussen har bakgrunn som blant annet politiadvokat, advokat ved Kommuneadvokaten i Molde, samt som konstituert tingrettsdommer i Trøndelag tingrett.

Til det ledige embetet ved rettssted Farsund, er Gunnar Stokke innstilt som nummer en. 

Stokke er advokat i fellesskapet Advokathjørnet, hvor han i primært jobber med fast eiendom, jordskifte, tomtefeste, kontraktsrett og strafferett. Han har verv som fast bistandsadvokat ved Agder tingrett, og har tidligere arbeidet som dommerfullmektig. 

Tidligere forsvarer trekker sørover 

De to ledige embetene som lagdommer i Borgarting lagmannsrett blir besatt av advokat ved Regjeringsadvokaten, Pål Erik Wennerås (innstilt som nummer to), og statsadvokat Erkki Johan Øverberg (innstilt som nummer en). 

Til Buskerud tingrett, er internadvokat i DNB, Fredrik Skribeland, innstilt som nummer tre. 

Det er likevel en person med lang erfaring under advokatkappen som trer inn i rettssalene i Buskerud, nemlig Cecilie Lysjø Jacobsen. I over 25 arbeidet hun som advokat, blant annet som partner i Mette Yvonne Larsen & Co. 

Etter nær tre år som tingrettsdommer i Indre og Østre Finnmark tingrett, vender hun igjen sørover. 

- Mannen min ble ikke med meg nordover, så de siste årene har jeg pendlet mellom Vadsø og Drøbak. Jeg har elsket å være i Vadsø. Det er et vakkert sted og jeg har hyggelig kolleger, men er likevel fornøyd med nå å havne i Drammen, sier Jacobsen til Advokatbladet.

Hun har tidligere sittet fire år i Advokatforeningens hovedstyre, og er for tiden varaleder av Disiplinærnemnden.

Få oversikt over alle innstillingene her!

Powered by Labrador CMS