To advokater i verdens tøffeste ørkenløp

De fullførte verdens hardeste løp. Dag Thomas Hansson (Thommessen) og Alexander Plows (DLA Piper) løp 250 kilometer i Sahara, og samlet samtidig inn penger til kreftsaken.  

En ukes ekstremløp gjennom sanddynene. De to løpekameratene og eks-kollegene Dag Thomas Hansson og Alexander Plows har løpt langt og hardt før. Men aldri noe som kan måle seg med Marathon des Sables.

Over 50 grader

Discovery Channel har utnevnt løpet til verdens tøffeste. Sanddyner, fjellpass og saltsletter; brennende sol, og temperaturer på over 50 grader. Den lengste av dagsetappene i årets utgave var 76 kilometer lang.

Dessuten kommer «vårens varmeste eventyr» på et tidspunkt som gjør at norske deltagere må begynne oppkjøringen mens det fremdeles er snø og kuldegrader hjemme. Så er det kanskje ikke rart at det vanligvis er få norske deltagere. I år var det rekord: Fem.

To av dem er advokater med flere ultraløp bak seg. Alexander Plows hos DLA Piper; Dag Thomas Hansson hos Thommessen. De fullførte med glans. Hansson endte på 36. plass blant de nesten 1000 løperne som fullførte. Plows ble dehydrert etter den lange etappen og fikk fire liter væske intravenøst, som førte til et to timers tillegg i tiden. Dermed endte han på 207. plass.

Penger til kreftsaken

Men plasseringene var ikke det viktigste. I tillegg til den personlige tilfredsstillelsen brukte de nemlig deltagelsen til å samle inn penger til et godt formål. Nærmere 30 000 kroner kom inn til Kreftforeningen.

Hansson og Plows forteller om en opplevelse akkurat så utenom det vanlige som det høres ut. Turen gjennom ørkenlandskapet i Marokko var en sjelden opplevelse av vakker natur og blodslit, og i teltleiren om kvelden ble det anledning til å møte spennende og fascinerende mennesker fra hele verden. Nord-Afrika, Midtøsten, Storbritannia og Frankrike var sterkt representert, og mange av deltagerne har militær erfaring fra ørkenen.

Ryggsekk

En viktig del av utfordringen er at deltagerne må være helt selvforsynte. Mens løpet pågår får de vann, men alt de ellers trenger unntatt teltene, må bæres i ryggsekken. Det betyr mye arbeid for å få med seg det riktige utstyret – og at mye kastes de første dagene når man finner ut at man helst vil ha vekten enda litt ned.

De kommer nok ikke til å melde seg på Marathon des Sables neste år, og det tok litt tid før de kunne trene for fullt igjen etter påkjenningen. Men det blir definitivt ikke siste gangen Alexander Plows og Dag Thomas Hansson løper ultraløp.

Alexander Plows (til venstre) og Dag Thomas Hansson klare for ørkenen.

 

Powered by Labrador CMS