Spørrelystne medlemmer av Yngre advokater ønsket å høre om hvordan Elden omstiller seg fra sak til sak og håndterer en stor mengde saker. Foran til v. YA-leder Thomas Hoff Myhr.

YNGRE ADVOKATER

– Led aldri klienten inn i noe som ikke er lønnsomt

John Christian Elden i fri dressur, råd fra pokerspiller og advokat Øystein Myre Bremset og tanker fra Wiersholm-topp Inge Ekker Bartnes stod på programmet da Yngre Advokater Trøndelag inviterte til fag og fest.

Publisert Sist oppdatert

– En kombinasjon av svært ettertraktede foredragsholderne og et nyoppusset Britannia Hotel gjør at det er stor interesse rundt dette arrangementet, sier leder for Yngre advokater Trøndelag krets, Thomas Hoff Myhr.

Arrangementet var fullbooket, med over seksti medlemmer av YA Trøndelag til stede.

– Dette lover veldig godt for Trøndelag fylke. Det er mange gode advokatspirer her i dag, sa John Christian Elden.

Sammenligner poker med advokatyrket

Kveldens første taler var partner i Grette, Øystein Myre Bremset, som snakket om prosessrisiko fra en pokerspillers perspektiv. Hans fortid som profesjonell pokerspiller har preget hans virke som advokat.

– Advokater må bruke mer tid på å gjøre gode prosessrisikovurderinger. Hovedbudskapet med foredraget er at du aldri skal lede klienten din inn i noe som ikke er lønnsomt, fortalte Bremset.

– Jeg legger fram en metodisk tilnærming hvor man tvinger seg selv til å regne ut for klienten om det er lønnsomt å gå til sak, eller ikke. En slik vurdering tror jeg sjelden blir gjort i praksis.

Havvind-satsing i Trondheim

Fra v. Aud-Silje Wæhle og Jule Falk-Larsen fra YA Trøndelag, John Christian Elden, Øystein Myhre Bremset, Inge Ekker Bartnes og YA-leder Thomas Hoff Myhr utenfor Britannia Hotel i Trondheim.

Til stede var også partner i Wiersholm, Inge Ekker Bartnes, for å snakke om firmaets fremtidsplaner i trønder-hovedstaden. I mai ble det kjent at Wiersholm skal etablere seg i Trondheim.

– Ved at vi får fotfeste i Trøndelags-regionen, vil vi kunne tilby klientene et større og bredere fagtilbud enn om vi skal gjøre jobben fra Oslo, sa han.

Wiersholm ønsker å bistå havvindsprosjekter fra Trøndelagsregionen.

– Vi vil ha fokus på havbruk, teknologi og fornybar energi. Vi tror at en betydelig del av kompetansen og den faktiske utførelsen av havvindsprosjekter kommer til å skje med base i Trøndelag, fortalte Barnes.

Purk eller skurk?

– Dere kan få spørre om akkurat hva dere vil. Hva har dere interesse av? Jeg skal svare på det så godt jeg kan, innledet John Christian Elden i sin Q&A om profilerte straffesaker.

Første spørsmål fra salen kom momentant; - Er Eirik Jensen purk eller skurk?

– Det var en sak hvor det var en hårfin balansegang. På et tidspunkt var det ingen i rettssalen som trodde dommerne ville overkjøre juryen og sette i gang en ny runde i retten, svarte Elden.

Den spørrelystne salen ønsket videre å høre om hvordan Elden omstiller seg fra sak til sak og håndterer en stor mengde saker.

– Jeg liker å ha mange baller i luften på en gang, og at ting er forskjellig. Jeg kan stå med varemerkene til Olav Thon den ene dagen, skattesaken til Røkke den andre dagen, og med en drapssak dagen etter der igjen. Punkt én er å ha med riktige dokumenter i retten, sier han og ler.

På spørsmål om hvordan det er å ta imot saker som er garantert medieomtale, svarer han at det er en del av jobben å ta selv de mest utfordrende sakene. Selv de som ikke appellerer i stor grad.

– De sakene som man har minst lyst til å ta, tenker jeg at jeg er nødt til å ta. Det er ikke alle saker hvor jeg tenker «ja takk», men likevel er det en del av jobben min å gjøre det. Det er viktig å få frem at det er klientens standpunkt man står for, ikke sitt eget.

Powered by Labrador CMS