Stephan Jervell er ny managing partner i Wiersholm

- Stefan er en person med ubestridelig integritet, han er en faglig ener som nyter stor respekt blant partnerne og hos våre klienter, han har stor arbeidskapasitet - og i tillegg har han godt humør og stor fremtidstro, sier Morten Goller, som sender stafettpinnen videre.

Publisert Sist oppdatert

I ti år har Morten Goller vært partner i Wiersholm. De siste seks har han vært toppsjefen. Nå går tittelen videre, og fra 1. januar 2024 er det Stephan Lange Jervell som står ved roret til landets femte største advokatfirma. 

- Selv om vi hadde flere gode kandidater, som jeg også er sikker på at ville gjort dette veldig bra, falt valget på Stefan - og det er jeg veldig glad for, sier Goller. 

Han er først og fremst glad fordi kollegaen er en person med «ubestridelig integritet». 

- Dessuten er Stefan er en faglig ener som nyter stor respekt blant partnerne og hos våre klienter, han har stor arbeidskapasitet - og i tillegg har han godt humør og stor fremtidstro, fortsetter dagens MP.

Finansavisen omtalte saken først. 

Ekspert på tvisteløsning

I over tjue år har Stephan Jervell vært partner i Wiersholm. Bak seg har han også seks år som både nestleder og styreleder i advokatfirmaet.

Jervells primære fagområder er tvisteløsning, forhandlinger og rammevilkår for næringslivet. Han er hyppig i domstolene, i både inn- og utland, og har blant annet hatt flere saker for EFTA-domstolen, samt høringer for EU-kommisjonen. Jervell har også lang erfaring med nasjonal og internasjonal voldgift, særlig innenfor shipping, olje og gass, M&A-tvister og generell kontraktsrett. 

I 2023 havnet han på topp ti-listen i Kapital JUS' advokatundersøkelse innenfor både tvisteløsning og kategorien «internasjonal advokat». Ved siden av advokatvirket har han en rekke verv, og er for tiden blant annet medlem av Advokatbevillingsnemnden. 

Jervell, som jobbet hos Regjeringsadvokaten før Wiersholm-karrieren startet, kommer fra en slekt med jurister, offiserer, prester, apotekere og forretningsmenn. Blant annet er han etterkommer av Hilmar Meincke Krohg, norsk amtmann, eidsvollsmann og stortingsrepresentant.

20 år i Wiersholm

Jervell var også en av de som var med på å overtale dagens MP, Morten Goller, til å ta rollen tilbake i 2018, etter kun fire år i firmaet.

- Vi er sikre på at Goller vil lede selskapet i riktig retning, sa Jervell i kraft av å være styreleder den gang da. 

Det har Goller også gjort. Da han fikk toppstillingen, var omsetningen i Wiersholm i underkant av 700 millioner kroner. I fjor passerte omsetningen nesten det dobbelte: 1,1 milliarder kroner. 

- Det har vært en stor glede å lede firmaet, og få sette mitt preg på det. Wiersholm har utviklet seg veldig i min tid som leder. Etter en lengre periode med begrenset vekst har vi de siste seks årene vokst kraftig både med henhold til ansatte og omsetning. Dette er resultat av et bevisst, strategisk valg, sier Goller.

- At vi samtidig har klart å beholde den veldig sterke samarbeidskulturen i partnerskapet og trivselen blant ansatte, mens vi har forsterket vårt faglige fokus er jeg veldig fornøyd med. Jeg mener også at vi har arbeidet riktig med samfunnsansvar og mangfold, og har hatt en positiv utvikling og bevisstgjøring også her, fortsetter han.  

- Wiersholms utvikling de siste årene skyldes en betydelig innsats fra mange, hvor jeg særlig må få fremheve vår markedssjef Christine Liæker Lindberg og CFO/COO Lars Narum Nordby. I praksis har vi tre styrt firmaet sammen, sier Goller.

Hadde tenkt å kaste inn håndkleet i fjor

55-åringen forteller at han i utgangspunktet hadde tenkt å gå av som MP for ett år siden. 

- Men jeg ble da overtalt til å ta ett år til. Hovedgrunnen var at jeg derved fikk gjennomført hele den eksisterende strategiperioden, som løper ut dette året. Dette årsskiftet ble dermed et naturlig skille, og et fint tidspunkt å bytte på. 

Goller meddeler også at han kunne fortsatt som MP, dersom han hadde ønsket det.

- Det har vært tydelig kommunisert fra styret og partnerskapet, men jeg synes selv at seks år er nok. 

Nå som Jervell overtar rollen som managing partner, fortsetter Goller som partner i Wiersholm.

- Helt fra jeg ble valgt som MP i Wiersholm i 2017 har jeg forutsatt at dette er et verv jeg påtar meg for en periode, og at jeg deretter ønsker å gå tilbake til å være advokat på fulltid.  Jeg ser frem til å kunne dedikere meg fullt ut til klientarbeid igjen. I bunn og grunn er det advokat jeg er og ønsker å være, sier han.

Powered by Labrador CMS