- Uff, du fant det bildet, sier Jervell.

Wiersholms nye MP: - Det blir ikke enkelt

Fra 1. januar 2024 kan Stephan L. Jervell kalle seg managing partner. Han ser ikke for seg å gjøre store endringer, men planlegger likevel justeringer. Firmaets vekst de seneste årene blir vanskelig å kopiere, tror han. 

Publisert Sist oppdatert

I går ble det kjent at Stephan L. Jervell tiltrer som ny managing partner i Wiersholm, med virkning fra 1. januar 2024. Han tar over for Morten Goller, som har ledet firmaet siden 2018. 

- Det har gått svært bra under Morten Gollers kyndige ledelse, og det arbeidet ser jeg frem til å bygge videre på. Det blir ingen store endringer med det aller første, men jeg ser for meg at det blir et par mindre justeringer fra starten av, sier han. 

Jervell meddeler at han er veldig motivert for oppgavene som venter.

- Jeg gleder meg til å lede det dedikerte og faglige dyktige teamet vi har i Wiersholm - det er et flott firma. Jeg ser virkelig frem til å sette i sving, forteller han. 

- Positiv og optimistisk av natur

- Hvorfor tror du valget falt på deg?

- Det blir litt spekulasjon fra min side, men kan nok henge sammen med at jeg kjenner firmaet svært godt, har mye energi og er positiv og optimistisk av natur.

- Om det var flere kandidater til å bli MP, er vel ikke så interessant, sier Jervell.

58-åringen begynte i firmaet ved tusenårsskiftet, og stiftet umiddelbart partnerskap. Wiersholm er også det eneste advokatfirmaet han har jobbet for. Som advokat har han erfaring fra Regjeringsadvokaten. 

Med årene har den tidligere styrelederen blitt ekspert på prosedyre, tvisteløsning, forhandlinger og rammevilkår. Særlig er han rettet mot internasjonal voldgift. 

Har forberedt seg 

Jervell tok jussutdanningen ved Universitetet i Oslo, og ble uteksaminert i 1992. De to påfølgende årene brukte han på å ta en LLM-grad ved Harvard Law School.

Harvard var han også innom tidligere i år, da han gjennomførte kurset «Leadership in Law Firms». Ledervervet i Wiersholm har med andre ord vært på Jervells agenda en periode. 

- Jeg har blitt spurt om å vurdere å bli managing partner tidligere, men da har ikke tiden vært inne for min del. For ett års tid siden ble det igjen aktuelt, og nå var tidspunktet riktig, sier han. 

Morten Goller meddelte i går at han i utgangspunktet hadde tenkt å gå av som MP for ett år siden, men at han ble overtalt til å ta ett år til, for slik å få gjennomført hele den eksisterende strategiperioden. 

- Det blir ikke enkelt

- Under Gollers ledelse økte Wiersholm omsetningen fra 700 millioner til 1.1 milliarder. Ser du for deg en lignende vekst under ditt lederskap?

- Det blir ikke enkelt å kopiere en slik vekst. Wiersholms utvikling har vært betydelig de seneste årene. 

- Men vi har fortsatt vekst som et klart mål, sier Jervell. 

Bosatt på gård

Den nye lederen er, til forskjell fra de fleste andre advokater, bosatt på gård. Nærmere bestemt Skogheim gård. Den ligger på Seterstøa, en grend i Nes på Romerike i Viken fylke. Pendlertiden til Wiersholms lokaler på Aker Brygge er en snau time. 

Gården ble bygget av hans tippoldemor. Jervell og kona er femte generasjon som bor her. 

- Jeg overtok gården etter mine foreldre for omtrent femten år siden, og vi har bodd her i vel åtte år nå, sier Jervell.

Advokaten kommer fra en familie med god innsikt i egen slektshistorie. På farssiden heter de fleste Jacob Jervell, et navn Stephan også har gitt sønnen. Også embetsmannsyrkene har gått i arv. 

- Min familie er en familie med embetsmenn i mange ledd. Offiserer, jurister, prester, apotekere og forretningsmenn, har han tidligere uttalt

Jussen i blodet

På farssiden er Jervell i slekt med Ludvig Frederik Brock, som var offiser og kammerherre hos prins Christian i 1814. Han er også etterkommer av Hilmar Meincke Krohg, tidligere norsk amtmann, eidsvollsmann og stortingsrepresentant. Det hører historien til at eidsvollmannen takket nei til å bli høyesterettsjustitiarius tilbake i 1827. 

- Jeg anser familien for å være velstående på kulturell kapital. Hadde Krogh sagt ja, ville han vært enda mer kjent, men det er en god historie at han sa nei. 

- Det er utvilsomt en sammenheng mellom mitt valg av yrke som advokat, og det at jeg kommer fra en slekt med jurister, sier den nye nyvalgte Wiersholm-lederen. 

Powered by Labrador CMS