Advokat Morten Goller tok seg tid til en velfortjent vinterferie med familien etter gallakåringen. Her med datteren Julia (7). Foto: Privat

Goller ble galla-kongen - så dro han på ferie

Etter ett år som managing partner holder Wiersholms Morten Goller stand som den største poengsankeren i Finansavisens advokatundersøkelse for fjerde året på rad. Han tror delegering har bidratt til at han fremdeles kan smykke seg med tittelen.

Publisert Sist oppdatert

– Å toppe kategorien Offentlige anskaffelser, noe jeg har jobbet med i veldig mange år, er gøy. Det er ekstra smigrende å nå til topps som konkurrentenes mest ettertraktede i en kåring der advokatene stemmer på hverandre, sier Goller til Advokatbladet, og er rask med å legge til at han har et stort og dyktig team rundt seg.

Wiersholm-partnerne Jon Rabben og Morten Goller kunne begge smykke seg med priser fra Finansavisens årlige advokatundersøkelse. Foto: Wiersholm

To roller

Goller ble managing partner i Wiersholm 1. januar 2018, og har dermed et drøyt år bak seg i MP-rollen.

– Selvfølgelig har det ført til at jeg nå er noe mindre synlig ut mot klienter, erkjenner Goller.

Da han startet proklamerte Goller at han skulle fordele tiden sin omtrent fifty-fifty mellom virksomheten som advokat, og managing partner.

– Akkurat det har egentlig fungert som planlagt. Jeg fordeler videre en god del av oppdragene som kommer inn, og prioriterer å ta meg av klientene jeg har hatt over mange år. Samtidig får jeg god hjelp av administrasjonen til en del av MP-oppgavene, i tillegg til at ledergruppen tar ansvar på andre områder, sier Goller.

– Jeg får også god bistand til ulike oppgaver fra andre partnere, som Kai Thøgersen, Rune Opdahl og flere andre. Egentlig bidrar hele ledergruppen på forskjellige områder. At vi kan samarbeide slik, var en forutsetning for meg for å kunne ta på meg MP-rollen på toppen av advokatjobben, påpeker Goller, som er godt fornøyd med det første året.

– Så langt har det gått veldig fint, selv om jeg med fordel kan gå noe ned på arbeidsbelastningen.

– Det høres unektelig ut som en særdeles travel jobbhverdag?

– I starten følte jeg nærmest at jeg hadde to fulle jobber, at det var nærmest som to 80 prosentstillinger, men nå begynner det å bli bedre, understreker Goller.

Etter priskåringen på Hotel Bristol unnet Morten Goller seg en velfortjent vinterferie på Lanzarote med familien. Her med barna Axel (13), Thomas (12) og Julia Benedicte (7).

Vil komme opp flere

Da Advokatbladet spurte Goller etter kåringen i fjor om hvordan han skulle klare å opprettholde posisjonen, sa advokaten spøkefullt at det nå bare kunne gå én vei – men at han skulle gjøre sitt beste. Hva sier han så i år?

– Jeg gjentar gjerne profetien fra i fjor nå også. Jeg får bare fortsette å jobbe i markedet, delegere så mye jeg klarer – og sørge for å ha igjen omtrent passe med arbeid igjen selv. Fordelen for firmaet er at flere av mine kollegaer vil kunne utvikle seg ytterligere både faglig og karrieremessig når de får mer ansvar og flere oppgaver, sier Goller.

Han trekker frem at Wiersholm som firma fikk flest poeng i kåringen, og at det er ekstra hyggelig å se partnerkollega Jon Rabben ta hjem seieren i kategorien «Energi og Klima», og at Inge Ekker Bartnes følger hakk i hel.

I den nye kategorien Personvern tar talentfulle Rune Opdahl steg, mens han topper kategorien Immaterialrett og media på up & coming-listen.

– Vi har mange som gjør det godt på up & coming-listen, deriblant Kristine Hasle Øverby og Gunhild Dugstad. Det er hyggelig å se at det kommer flere opp og frem, sier Goller.

Kristine Hasle Øverby ble profilert under Talentprisen 2018. Nå gjør hun det sterkt på Up and coming-listen i kategorien Bank og finans. Foto: Henrik Evertsson
Powered by Labrador CMS