Strafferammen for både grovt underslag og grovt bedrageri er seks års fengsel.
Strafferammen for både grovt underslag og grovt bedrageri er seks års fengsel.

Advokat tiltalt for grovt underslag av 7,4 millioner kroner

Ifølge Økokrim skal den tidligere advokaten ha laget flere gavebrev til seg selv og til en tidligere sykepleier som drev sykehjemmet den fornærmede kvinnen bodde på.

Publisert Sist oppdatert

- Det er en alvorlig tiltale, fordi det er snakk om store beløp, fornærmede var i en sårbar situasjon og fordi vi mener at de tiltalte har brutt med den særlige tilliten som følger med stillingen de hadde som advokat og sykepleier, sier statsadvokat og påtaleansvarlig Anne Allu, i en pressemelding.

Ifølge tiltalen skal den tidligere advokaten ha laget flere gavebrev til seg selv og til en tidligere sykepleier som drev sykehjemmet kvinnen bodde på. Advokaten er tiltalt for underslag av 7,4 millioner kroner, hvorav 5,4 millioner ble overført til sykepleieren og to millioner til advokaten selv, ifølge Økokrim. Den fornærmede, en pleietrengende kvinne i 90-årene, skal ha vært ved såpass dårlig helse at hun ikke var i stand til å forstå betydningen av gavebrevene.

Den tidligere sykepleieren er tiltalt for medvirkning til underslag av 5,4 millioner kroner, samt for å benyttet kvinnens bankkort til å handle gaver til seg selv.

I tillegg er en mann i 60-årene tiltalt for grovt bedrageri overfor den samme kvinnen. Ifølge tiltalen fikk mannen i oppdrag å bistå kvinnen med å få tilbake penger hun hadde tapt i et tidligere bedrageri. Mannen skal så ha fått utbetalt rundt 1,9 millioner kroner for falske reiser og arbeid som ikke har blitt gjort.

Powered by Labrador CMS