Advokatfirmaet Mageli er tidligere vinner av Talentprisen, og gjør ting annerledes enn i de store firmaene i Oslo, mener Rune Myhre Nilsen, Øyvind Erga Skjeseth, Trude Holmen og Birgitte Bie Mørkved.
Advokatfirmaet Mageli er tidligere vinner av Talentprisen, og gjør ting annerledes enn i de store firmaene i Oslo, mener Rune Myhre Nilsen, Øyvind Erga Skjeseth, Trude Holmen og Birgitte Bie Mørkved.

- Det viktigste man kan gjøre for å utvikle talenter, er å skaffe seg dem

Hamars største advokatfirma Mageli har ansatt flere nye advokater under korona-krisen.

Publisert

HAMAR: Advokatbladet møter et lite team fra advokatfirmaet Mageli til en prat om hvordan firmaets tre grunnpilarer, som firmaet har definert som kompetanse, fritid og humor, har hjulpet dem med å dyrke talent og plassert dem i konkurranse med landets største advokatselskaper.

Advokatfirmaet Mageli har 22 advokater, hvorav 19 partnere, og kontorer på Hamar, Lillestrøm og i Oslo. Av disse har syv partnere møterett i Høyesterett. Firmaet vant Advokatforeningens talentpris i 2015, da temaet var balanse mellom jobb og fritid.

Firmaets utvikling av egne medarbeidere er ikke nedfelt i noe manifest eller «Mageli-skole».

– Vi har ikke en intern skole, eller et flere hundre siders program om hvordan vi skal utvikle talent. Det viktigste vi kan gjøre for å utvikle talent, er å skaffe talentet. Hvis vi skal tiltrekke oss talenter må vi være en kompetansebedrift som kan konkurrere med Oslo-firmaene, men også lokke med noe de ikke kan tilby, sier partner Birgitte Bie Mørkved.

Blant firmaets faglige satsningsområder er fast eiendom det største og mest solide.

– Jeg tror vi kan skryte på oss at vi har ett av landets beste fagmiljøer på det feltet. Selv om vi er små, har vi folk som er veldig gode, sier partner og daglig leder Trude Holmen.

Ikke bare jobb

«Fritid» og «humor» er definert som viktige verdier i firmaet.

– Klarer vi å tiltrekke oss talenter, så må vi også holde på dem, og da spiller disse inn. Her på Hamar jobber vi hardt for å tiltrekke oss dem som vil flytte hjem igjen, mens i Oslo og Lillestrøm tiltrekker vi oss typisk folk som har jobbet i de store Oslo-firmaene, og som synes det blir for mye jag og faktureringspress. De ønsker å jobbe på et likt kvalitetsmessig nivå, men uten å bli presset på hvor mange timer de har på blokken hver uke, eller på hvor mange nye kunder de har lyktes med å hanke inn, sier Mørkved.

– Hva skiller dere fra andre advokatfirmaer?

– Vi er mest opptatt av oss selv, og ikke hva alle andre gjør. Vi er veldig opptatt av at vi skal være gode på fag. Vi skal tjene penger, men det er faktisk litt underordnet det å være en god juridisk leverandør for kundene våre. Alle som jobber hos oss er veldig interessert i faget, og har lyst til å drive med faglige problemstillinger heller enn salg og økonomi. Hos oss er det ikke om å gjøre å tjene mest. Ellers er vi veldig opptatt av å ha et liv utenfor kontoret, det ligger i den grunnleggende bedriftskulturen hos oss, og det har det alltid gjort, sier Holmen.

Folkelig profil

– Når dere ansetter fullmektiger, hva slags egenskaper leter dere etter?

– De må være faglige flinke, og genuint opptatt av faget, med et godt juridisk skjønn. Det er viktig å ha personlige egenskaper som passer vårt bilde av hva en advokat skal være. Vi liker å ha en litt folkelig profil, så det er ganske høyt under taket, sier Holmen.

Mageli har høy kvinneandel, noe som skyldes en bevisst satsning, påpeker Mørkved.

– Jeg har blitt sendt hjem fra møter av Steinar Mageli. «Den foreldrekaffen i barnehagen, den er viktigere enn dette møtet», sa han. Når man har en styreleder som er så fokusert på en sunn fordeling mellom jobb og familie, så forplanter det seg i firmaet. For min del var det en viktig grunn til å begynne i Mageli, hvor det er greit å takke nei til ting fordi jeg skal i en skoleavslutning. Det har gjort at det føltes trygt for meg, som ønsker å ha et familieliv, å gå inn som partner i Mageli.

– Jeg tror likevel ikke at den fleksibiliteten vi har gjør at vi jobber noe mindre, eller at kundene våre føler seg mindre prioritert, men at man kanskje tar igjen den tiden man mister på foreldremøte senere, og det er det full forståelse for. Der har ledelsen vært spesielt flink.

Advokat Øyvind Erga Skjeseth var tidligere i Hjort, men flyttet hjem til Hamar og en jobb i Mageli.

– Totaltilbudet med jobb og muligheter var så bra, spesielt fordi dette er et advokatfirma med et kompetansefokus du ikke finner så veldig mange steder utenfor Oslo, sier Skjeseth.

Mer digitalt

Advokat Rune Myhre Nilsen er fersk i firmaet, og begynte i Mageli midt under korona-pandemien.

– Jeg er blitt godt fulgt opp, og føler ikke at pandemien har lagt begrensninger på min mulighet til å jobbe med faget, sier han.

Advokatfirmaet Mageli har klart seg bra til tross for korona-stengningen.

– Vi har egentlig kommet oss tørrskodd gjennom denne perioden i vårt firma, men jeg oppfatter at enkelte andre advokater, særlig de som går mye i retten med barnevernssaker og strafferettssaker har slitt. Ellers tror jeg de fleste, definitivt oss, ble overrasket over hvor greit alt gikk etter 12. mars. Vi har jo lært mye også.

– Vi har kommet mye lengre i digitaliseringsprosessen. Vi kommer til å fortsette med flere fjernmøter, og reise mindre. Vi har sett at det er mye mer enn det vi trodde som kan gjøres elektronisk, sier Holmen.