Fortalte om sin sterke kidnappingshistorie på Lindmo

John Erik Aarsheims Colombia-opphold ble helt annerledes enn han først planla.
John Erik Aarsheims Colombia-opphold ble helt annerledes enn han først planla.

Koronafast ett år i Colombia - nå har han fått ny advokat-jobb

- Ved å realisere meg selv med en slik tur, slo det meg at jeg hadde lyst å gjøre noe nytt på arbeidsfronten også.

Publisert Sist oppdatert

I mars i fjor ble Bergens-advokat John Erik Aarsheim sittende fast i Colombia grunnet koronarestriksjoner og stengte flyplasser. Nå er han endelig tilbake i Norge.

- Jeg skulle egentlig bare være i Colombia i sju dager, men oppholdet ble på over ett år, sier Aarsheim til Advokatbladet.

Som en rekke medier har omtalt, møtte Aarsheim igjen sin biologiske familie i januar 2020, etter at han som tre-åring ble kidnappet og adoptert bort til Norge.

I mars 2020 var han tilbake på et kort besøk.

Upraktisk tidsforskjell

Etter noen dager med familien i hjembyen Bogotá, reiste Aarsheim til Medellín, der han skulle besøke en språkskole for å vurdere muligheten for å lære spansk. Under besøket ble det innført portforbud og alle flyplasser ble stengt på grunn av korona.

- I seks måneder var jeg altså i Colombia og veldig nære familien min, uten å faktisk kunne møte dem. Det var lov å gå ut, men ikke å reise til andre byer. Jeg brukte den første tiden på å jobbe, men å jobbe derfra var utrolig upraktisk med tanke på tidsforskjellen til Norge, sier Aarsheim, som blant annet jobbet med skipsfinansiering.

John Erik måtte skaffe seg et helt nytt nettverk i Colombia. Her med norsk-colombianske Johannes Tvedt som han ble kjent med under oppholdet.
John Erik måtte skaffe seg et helt nytt nettverk i Colombia. Her med norsk-colombianske Johannes Tvedt som han ble kjent med under oppholdet.

Kjente bare én

Etter oppsigelsestiden påbegynte han spanskstudier. Fredag 9.april fortalte han sin historie i beste sendetid på NRK-programmet «Lindmo». Han erkjenner at oppholdet bød på mange utfordringer.

- Jeg kjente bare én eneste person i Medellín, men klarte å bygge meg et helt nytt nettverk. Det var også utfordrende å sette seg inn i et nytt samfunn, med et nytt språk og annen kultur på den andre siden av jorden, sier Aarsheim.

Først i september fikk han besøke familien i Bogotá.

- Ved å realisere meg selv med en slik tur, slo det meg at jeg hadde lyst å gjøre noe nytt på arbeidsfronten også. Jeg fikk ikke brukt så mye av mine personlige egenskaper og jussen i min forrige jobb.

Skal jobbe med nytt fagfelt

John Erik Aarsheim startet denne uken i ny jobb i Stiegler.
John Erik Aarsheim startet denne uken i ny jobb i Stiegler.

Etter hvert fikk han også et tilbud om ny jobb som advokat hjemme i Norge i Bergensfirmaet Stiegler.

- Nå blir det arbeidsrett, konkurs og insolvens og generell næringslivsjuss. Jeg ser frem til å stake ut en ny retning, og vil nok også jobbe litt bredere enn før, sier Aarsheim.

- Heldigvis var Stiegler veldig fleksibel på oppstartstidspunkt. Da ting begynte å åpne opp i Colombia, fant jeg ut at jeg ville bli litt lenger. Man har bare en mulighet til en slik pause fra livet, påpeker Aarsheim.

Fikk korona

Han anbefaler andre å prøve noe lignende.

- Å reise et år for å realisere seg selv, har vært utrolig lærerikt og gitt mange nye perspektiver, både profesjonelt og privat.

I det hardt koronarammede Colombia klarte Aarsheim seg lenge uten å få korona i, men i siste stund, like før hjemreisen til Norge fikk han påvist en positiv koronatest etter å ha blitt smittet hos tannlegen.

- Jeg hadde få symptomer, og rakk å bli frisk og komme meg hjem igjen til Norge til påske. Når alt ble som det ble, føles det bra å slippe å frykte sykdommen, og å kunne leve litt annerledes, sier Aarsheim, som gleder seg til å se igjen sin norske familie og venner igjen.

To uker etter hjemkomsten holder han fremdeles på å lande etter året på reisefot.

- Jeg kommer til å savne familien i Colombia, men det er kjempefint å være hjemme igjen i Norge også, selv om påsken med familien ble avlyst på grunn av korona. Nå ser jeg frem til å bidra med på bygge opp næringslivsavdelingen i Stiegler, sier Aarsheim.

John Erik Aarsheim benyttet tiden i Colombia til å lære spansk.
John Erik Aarsheim benyttet tiden i Colombia til å lære spansk.
Powered by Labrador CMS