– Immaterialrett er såpass interessant og lærerikt at jeg ikke ser noen grunn til å jobbe med noe annet nå, sier Nathalie Bailey.
– Immaterialrett er såpass interessant og lærerikt at jeg ikke ser noen grunn til å jobbe med noe annet nå, sier Nathalie Bailey.

SPESIALISERING

– Lærer best av andres erfaringer og kunnskap

Gjennom et vellykket traineeopphold, staket advokat Nathalie Bailey ut kursen mot målet om å bli spesialist innen immaterialrett. Nå vil hun dra nytte av firmaets kompetanse for å bli ekspert.

Publisert

Blant jungelen av rettsområder som Nathalie Bailey kunne velge mellom, ble interessen hennes vekket av et fagfelt som appellerte til den kreative delen av henne.

– Det var tilknytningen til det kreative og skapende som gjorte at immaterialrett gjorde meg engasjert. Ved å jobbe med alt fra opphavsrett og patenter til varemerker og designmessige uttrykk, blir man kjent med en rekke ulike bransjer og industrier, sier Bailey som jobber som advokat i Advokatfirmaet GjessingReimers.

Helomvending

Frøet ble sådd allerede på studiet under et traineeopphold i avdelingen for immaterialrett i Grette. Det ble startskuddet for hennes ambisjon om å bli spesialist på feltet.

– Advokatyrket handler mye om rådgivning og strategi – ting man ikke lærer på studiet. På den måten er traineeopphold en god mulighet til å få testet ut et rettsområde i praksis. Jeg fikk basiskunnskap om immaterialrett, og muligheten til å jobbe med det i praksis. På den måten kunne jeg legge opp siste studieår til å spesialisere meg og velge de valgfagene som var relevante for min kurs, sier Bailey.

Etter traineeopphold i Grette, ble hun tilbudt advokatfullmektigstilling ved firmaets immaterialrettsavdeling, og takket ja. Det skulle likevel vise seg å bli endring i planene.

– I 2019, rett før jeg skulle starte, forlot immaterialrettsavdelingen Grette og startet Advokatfirmaet GjessingReimers, som ble Norges første spesialistfirma innen immaterialrett og teknologi. Da de lyste ut sin første fullmektigstilling, hoppet jeg på muligheten, forteller Bailey, som så muligheten til å spisse sin kompetanse i spesialistfirmaet.

- Bruk andres erfaring

I Kapital Jus’ årlige advokatundersøkelse, ble GjessingReimers stemt frem som Norges beste firma innen immaterialrett. I tillegg fikk tre av firmaets partnere, Ida Gjessing, Felix Reimers og Yngve Øyehaug Opsvik, individuelle rangeringer innen rettsområdet.

Denne kompetansen, mener Bailey, er avgjørende å ta lærdom av for å utvikle seg som spesialist på feltet.

– For å bli veldig god innen et rettsområde, er det aller viktigste å lære av kompetente folk som man kommer godt overens med. Det er mye man kan lære i bøker, men jeg lærer best av andres erfaringer og kunnskap. Her er det mange flinke hoder å lære fra, sier hun.

Til tross for en økende grad av spesialisering i advokatbransjen, mener Bailey at det er fordeler ved en generell jusutdanning.

– Jussen er lagt opp til at man skal holde et åpent sinn, og få en bred utdannelse. Jeg tror også det er viktig at man holder på generalisten i seg, for å gi best mulig rådgivning til klientene ved at man ser ulike rettsområder i sammenheng. Samtidig er det gøy og nyttig å kunne noe i dybden, sier hun.

Powered by Labrador CMS