Hans Jørgen Bender gikk på jusstudiet mens han jobbet som politi ved Sentrum politistasjon i Oslo.

NY LEDERSTRUKTUR

Selmer går fra administrerende direktør til managing partner

Firmaet legger om lederstrukturen med Hans Jørgen Bender i spissen.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. januar 2023 vil Hans Jørgen Bender bekle rollen som managing partner i Selmer.

– Jeg ser frem til å være en sparringspartner for alle mine medarbeidere i Selmer, og ta en større del av utviklingen til de ansatte. Vi skal sørge for å levere veldig høy kvalitet til kundene våre, som tross alt er det viktigste vi har, sier han til Advokatbladet.

Den tidligere politijuristen og statsadvokaten startet som advokat i firmaet i 2006, før han ble partner i 2013.

– Etter min mening er det et av de aller beste stedene å jobbe i et stort advokatfirma. Det er utrolig engasjerende å arbeide med så mange gode kolleger som har det gøy på jobb.

Ny struktur

Utskiftningen innebærer en ny lederstruktur for firmaet som har hatt administrerende direktør, Atle H. Carlsen, i lederstolen siden 2016.

– Det har vært et privilegium å få lov til å jobbe med så mange flinke medarbeidere. Jeg er stolt av det vi har skapt sammen og jeg gleder meg til å se hva teamet vil få til i tiden som kommer. Jeg er trygg på at det også blir kjempebra, sier Carlsen i en pressemelding.

Bender mener tiden var inne for å satse på en leder internt, samtidig som han takker Carlsen for jobben han har gjort.

– Det er fordeler og ulemper med begge modeller. Atle har gjort en veldig god jobb med å få på plass gode strukturer som er nødvendig for å drive et stort advokatfirma på en god måte, sier han.

– Jeg tror tiden er moden for å ansette en leder internt fra firmaet. En fordel er at jeg har jobbet 16 år i firmaet, hvor jeg har hatt lederfunksjoner de siste åtte årene. Jeg kjenner alle våre ansatte, og har mye erfaring fra det arbeidet jeg har gjort med utrolig flinke kunder.

Hjerte for talenter

– Målet vårt er det målet alltid har vært, nemlig å levere knallgodt på de oppdragene vi skal utføre for kundene våre. Det har vært og kommer til å være prioritet nummer en, sier Bender.

Han mener det er viktig at Selmer kan tilby en advokatskole for nyutdannede jurister.

– Vi vil ha enda mer fokus på talentutvikling. Det er noe jeg har jobbet mye med internt, for å utvikle talenter og medarbeidere. Advokatfirmaene har en viktig rolle i samfunnet ved å ta inn jurister og utdanne dem til gode advokater.

– Det handler om god involvering i oppdrag, og å være bevisste på å lære bort hva det innebærer å være en god advokat. Det er en rolle med mange fasetter, som det vil ta tid å komme inn i.

Powered by Labrador CMS