Henning Rosenlund Wahlen var advokatfullmektig i Thommessen, og har også vært dommerfullmektig.
Henning Rosenlund Wahlen var advokatfullmektig i Thommessen, og har også vært dommerfullmektig.

Selmer styrker tviste- og prosedyreavdelingen i Stavanger

Ansetter Henning Rosenlund Wahlen som ny partner.

Publisert

- Jeg er først og fremst veldig glad for å bli en del av et sterkt team, og for å kunne tilby mine klienter og kunder den kompetansen som organisasjonen i Selmer besitter. Det blir veldig gøy, sier Henning Rosenlund Wahlen til Advokatbladet.

Han kommer fra stillingen som partner ved Rygers kontor i Stavanger, der han har jobbet med rådgivning og tvisteløsning innen compliance, næringseiendom, eiendomsutvikling og arbeidsliv.

- Henning kjenner Stavangerregionen svært godt. I Selmer vil han inngå i vårt tvisteteam, og bli en del av en ambisiøs satsning på tvist og prosedyre. I tillegg passer Henning godt inn i Selmer-kulturen. Det blir en god match, ifølge administrerende direktør Atle H. Carlsen.

- Etterspørselen etter tvistekompetanse fortsetter å øke

Selmer har hatt en solid vekst de siste årene, og har samtidig sett en økende etterspørsel etter spissede tvisteressurser som kan håndtere store og komplekse tvister, forteller direktøren.

- Vi har tatt flere organisatoriske grep, der vi blant annet har styrket tvisteteamet med flere tunge tvisteprofiler, og jobbet med kompetanseheving og faglig oppdatering i gruppen. Vi har også jobbet med å tydeliggjøre tvisteprofiler innen ulike industrier- og bransjer, som samarbeider på tvers av avdelinger. Vi ser at satsingen har vært vellykket.

Antall tvistersaker og verdiene av tvistene har økt betraktelig, fortsetter Carlsen. Derfor har Selmer doblet antall partnere og advokater som jobber med nettopp tvist. I dag består teamet av over ti partnere og mellom 35 og 40 advokater.

Fredrik Lilleaas Ellingsen har siden juni vært leder for Selmers tvistegruppe, og firmaet har nylig også signert Anders Wilhelmsen som partner, skriver AdvokatWatch.

- Etterspørselen etter tvistekompetanse fortsetter å øke. Vi har derfor ambisjoner om fortsatt sterk vekst, og vekststrategien inkluderer fortsatt styrking av teamet. Partnerrekrutteringene av Wilhelmsen og Wahlen nå i august er gode eksempler, sier Carlsen til Advokatbladet.

Frem til Wilhelmsen ble hentet til Selmer, hadde han jobbet hos Regjeringsadvokaten siden 2010.

- Fysisk tilstedeværelse er avgjørende

Ifølge Carlsen er ambisjonene for Stavanger-kontoret høye.

- Selmer skal være tett på industrien og være best på bransjekunnskap. Da er det avgjørende at vi har fysisk tilstedeværelse med et team som forstår utfordringene og drivkraften i det lokale næringslivet i en region med høy verdiskapning og rask utvikling.

- Samtidig har de tilgjengelig hele bredden og spisskompetansen vi i Selmer kan tilby. Det gir stor merverdi.

Jobbet for teknologi-gigant

Wahlen var tidligere advokat i Haver advokatfirma, og har også arbeidet i tre år som senior legal counsel for det internasjonale teknologiselskapet Emerson / Roxar, som jobber spesielt innenfor olje- og gassektoren.

Han ønsker å styrke Selmers posisjon i Stavanger, forteller han.

- Jeg vil være med på å videreutvikle den jobben som allerede er gjort ved å styrke posisjonen som Selmer har her i byen. Etter at Selmer etablerte seg i Stavanger i 2019, har de tatt markedsandeler og viser at de satser. Dette vil jeg være med på å fortsette å jobbe med, sier Wahlen.

Powered by Labrador CMS