Partner Per M. Ristvedt er mediekontakt i Schjødt.

Schjødt etablerer seg i København

Blir det første norske firmaet som etablerer seg i Danmark. - Veldig spennende å få være med på dette, sier partner Per M. Ristvedt.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er veldig glade for å oppfylle vår strategiske visjon og ambisjon om å bli det første «Tier 1» advokatfirmaet i Skandinavia, sier Schjødts styreleder Olav Kolstad i en pressemelding.

«Tier 1» er et begrep som brukes om fullservice-firmaer som er ledende i sin bransje, og som har nasjonalt anerkjente spesialister på mer enn ti fagområder.

- Dette vil sette oss i en unik posisjon for å bistå eksisterende og nye kunder med å gjøre forretninger i Nord-Europa, sier Kolstad.

Styreleder Olav Kolstad i Schjødt.

Schjødts kontor i København vil åpne tidlig i november i år.

I en kommentar til Advokatbladet sier partner Per M. Ristvedt at Schjødt, siden etableringen i Sverige for et par år siden, har hatt en visjon om å etablere seg også i Danmark.

- Mens vi fusjonerte i Sverige, starter vi kontoret i Danmark med fire partnere med portefølje. Sammen med øvrige advokater og administrasjon vil kontoret i København være «up and running» fra 1. november 2022, sier Ristvedt.

Først i Sverige og Danmark

Han viser ellers til at Schjødt var det første norske firmaet som gikk inn i Sverige, og at de nå også er først i Danmark.

- Det er veldig spennende å få være med på slikt, sier Ristvedt til Advokatbladet.

Kontoret skal ledes av shippingspesialisten Jens Mathiasen, som tidligere blant annet har vært partner i det internasjonale advokatfirmaet Gorrissen Federspiel som holder til i København, Aarhus og Geneve.

Mathiasen har også vært partner i HFW (Holman Fenwick Willan), et firma med over seks hundre advokater og kontorer i USA, Europa, Midt-Østen, Asia og Australia.

Høye ambisjoner

Kolstad er svært fornøyd med at Mathiasen skal lede København-kontoret, skriver han i pressemeldingen.

- Jens er en erfaren og anerkjent advokat innenfor shipping, finans, restrukturering og som allrounder, og har tillatelse til å være advokat ved Høyesterett i Danmark, sier Kolstad.

Schjødts nye etablering i Danmark har høye ambisjoner, kommenterer Mathiasen i pressemeldingen.

- Vår ambisjon er at Schjødt skal bli et logisk førstevalg for skandinaviske eller regionale saker i Danmark, sier han.

Advokat Claus Hastrup Knudsen i boutiquefirmaet Németh & Sigetty skal også arbeide på Schjødst kontor i København.

- Som Jens, har jeg en sterk tro på Schjødt-modellen. Jeg er sikker på at etableringen av kontoret i Danmark vil bli en suksess, sier Knudsen.

280 advokater i seks byer

I oktober 2019 slo Schjødt seg sammen med det svenske advokatfirmaet Hamilton, som var ett av Sveriges 15. største firmaer.

Schjødt har i dag om lag 280 advokater i Bergen, København, London, Oslo, Stavanger og Ålesund. Omsetningen i 2021 var på om lag 1,7 milliarder kroner, ifølge pressemeldingen.

Det siste tiåret har Schjødt bistått i flere transaksjoner enn noe annet advokatfirma i Norge, ifølge meldingen.

Powered by Labrador CMS